12.04. Onneksi olkoon: Julia, Julius, Juliaana, Janna | Palaute
Tuomiokirkkoseurakunta

Kiirastorstaina 1.4. vietetään ehtoollishetkiä rajoituksien puitteissa

Tuomiokirkkoseurakunta

19.03.2021, 14:56 /  päivitetty 25.03.2021, 15:01
Kiirastorstain jumalanpalveluksessa muistellaan opetuslasten viimeistä ateriaa yhdessä Jeesuksen kanssa. Siksi kiirastorstaina seurakunnissa on perinteisesti kokoonnuttu iltakirkkoon, jossa pääsee myös ehtoolliselle. Tänä kiirastorstaina 1.4. Tuomiokirkkoseurakunnassa ehtoollishetket järjestetään rajoituksia noudattaen. Mukaan pääsee ennakkoon ilmoittautumalla.
Pappi asettaa ehtoollista Helsingin tuomiokirkossa kiirastorstaina kuva Jani Laukkanen Kirkon kuvapankki

Kiirastorstai on yksi suosituimpia kirkossakäyntipäiviä vuodessa. Kiirastorstain messua vietetään illalla, koska kiirastorstai on monille työpäivä.

Tuomiokirkkoseurakunnassa ehtoollishetkiä järjestetään kiirastorstaina 1.4. puolen tunnin välein. Tuomiokirkossa ehtoollishetket alkavat klo 12. Vanhassa kirkossa, Suomenlinnan kirkossa, Mikael Agricolan kirkossa ja Hyvän toivon kappelissa ehtoollishetkiä vietetään klo 16 alkaen.

Jokaiseen hetkeen voi osallistua enintään kuusi henkilöä. Osallistuminen edellyttää ennakkoilmoittautumista terveysturvallisuussyiden takia. Ilmoittautua voi ke 31.3. klo 12 mennessä soittamalla seurakunnan päivystyspuhelimeen 09 2340 6102. Numerossa palvellaan ma–su klo 921. Ilmoittautumisen yhteydessä sinulle kerrotaan ehtoollishetkesi tarkemman ajankohdan. Hetkiä järjestetään niin monta, että jokainen pääsee osallistumaan.

Kiirastorstai saattelee kohti pitkäperjantaita

Aterialle osallistuvat kaikki opetuslapset: yksi, joka luovuttaa Jeesuksen sotilaiden käsiin, yksi joka kieltää tuntevansa häntä ja pari, jotka nukkuvat, kun pitäisi valvoa. Myös me olemme osa opetuslasten joukkoa. Edelleen noudatamme Jeesuksen käskyä nauttia yhteistä ateriaa.

Kiirastorstain iltakirkkoon voi osallistua klo 18 verkossa. Iltakirkko lähetetään suorana Tuomiokirkosta ja mukaan pääsee seurakunnan Youtube-kanavalla ja Facebook-sivulla. Iltakirkon päätteeksi urut vaikenevat ja kynttilät sammutetaan. Alttari riisutaan kankaista ja esineistä, ja se verhotaan mustaan. Matka jatkuu kohti pitkäperjantaita.

Ehtoollishetket kiirastorstaina 1.4. Tuomiokirkossa klo 12 alkaen ja muissa kirkoissa klo 16 alkaen. Osallistuminen edellyttää ennakkoilmoittautumista, sillä jokaiseen hetkeen voi osallistua vain 6 henkilöä kerrallaan. Ilmoittautua voi ke 31.3. klo 12 mennessä soittamalla seurakunnan päivystyspuhelimeen 09 2340 6102. Numerossa palvellaan ma–su klo 921. Ilmoittautumisen yhteydessä sinulle kerrotaan ehtoollishetkesi tarkempi ajankohta.

Ehtoollishetkiä järjestetään rajoituksien aikaan Tuomiokirkkoseurakunnassa torstaisin ja sunnuntaisin. Lue lisää.