13.08. Onneksi olkoon: Jesse | Palaute
Tuomiokirkkoseurakunta

Kesäkuussa messuun pääsee kirkossa ja kotisohvalla

Tuomiokirkkoseurakunta

19.05.2020, 11:53
Kokoontumisrajoituksia aletaan purkaa hallitusti ja kirkoissa voidaan jälleen viettää yhteistä ehtoollista. Myös verkossa lähetettävät jumalanpalvelukset jatkuvat entiseen tapaan.
Kuvassa vihreää ruohoa ja Tuomiokirkkoseurakunnan logo keskellä kuvaa.

Helsingin tuomiokirkkoseurakunta toimii hallituksen, aluehallintoviranomaisten ja piispojen antamien suositusten mukaisesti kokoontumisrajoituksia purkaessaan. 1. kesäkuuta alkaen messuissa, seurakuntatilaisuuksissa ja kirkollisissa toimituksissa voi olla koolla suositusten mukaisesti yli 50 osallistujaa. Pienemmissä tiloissa väkimäärää rajataan tarvittaessa alle 50 henkilöön.

Poikkeusolosuhteet ovat edelleen voimassa ja turvaväleistä ja hygieniasta tulee huolehtia tarkasti. Riskiryhmään kuuluvien suositellaan edelleen välttävän fyysistä kontaktia oman harkinnan mukaan.

Messut alkavat kesäkuussa

Kesäkuun alusta alkaen messuja voidaan viettää normaalisti yllä mainitut henkilörajoitukset sekä muut ohjeistukset huomioiden. Hyvän toivon kappelissa voidaan järjestää korkeintaan 25 henkilön tilaisuuksia kappelin koon vuoksi. Lisäksi järjestetään normaaliin tapaan viikkomessu, keskiviikon aamumessu, lauantain iltakirkko sekä päivärukoukset Tuomiokirkossa. Messujen yhteydessä ei järjestetä kirkkokahveja. Kaikki tapahtumat löytyvät nettisivujen tapahtumakalenterista.

Messuissa toteutetaan ehtoollinen hygieniaohjeet huomioon ottaen.

Messu lähetetään suorana seurakunnan Facebookissa ja Youtubessa edelleen joka sunnuntai klo 10 Tuomiokirkosta. Seurakuntalaisia ei kuvata.

Seurakuntamme messut toteutuvat seuraavan suunnitelman mukaisesti:

  • Tuomiokirkossa messu sunnuntaisin klo 10
  • Vanhassa kirkossa messu sunnuntaisin klo 10
  • Hyvän toivon kappelissa messu sunnuntaisin klo 12
  • Suomenlinnan kirkossa messu sunnuntaina 7.6. klo 14, sen jälkeen kesätauko 6.9. asti
  • Mikael Agricolan kirkossa messut sunnuntaina klo 12 7.6. ja 14.6., sen jälkeen kesätauko 16.8. asti
  • Vanhan kirkon aamumessut keskiviikkoisin klo 8 3.6., 10.6. ja 17.6., sen jälkeen kesätauko 5.8. asti
  • Tuomiokirkon viikkomessu torstaisin klo 12 to 4.6. alkaen
  • Tuomiokirkon iltakirkko lauantaisin klo 18 la 6.6. alkaen

Kirkolliset toimitukset ja toimitusten jälkeiset juhlat

Kirkoissa ja muissa seurakunnan tiloissa järjestettäviin kasteisiin, häihin ja hautajaisiin voi osallistua 1.6. alkaen turvavälit huomioiden yli 50 henkilöä. Henkilömäärä suhteutetaan tilaan sopivaksi turvavälit huomioiden.

Kotona tai muissa yksityistiloissa järjestettävät toimitukset ja niiden jälkeiset juhlat ovat yksityistilaisuuksia ja niitä koskee valtioneuvoston linjauksen mukainen 50 hengen enimmäisosallistujamäärä. Vastuu yksityistilaisuudesta on sen järjestäjällä.

Myös seurakunnan tiloissa kirkollisten toimitusten jälkeen järjestettäviä juhlia koskee ohje yksityistilaisuudesta ja niihin voi osallistua korkeintaan 50 henkilöä.

Tuomiokirkkoseurakunnan seurakuntasaleille ja muille juhlatiloille on määritelty enimmäishenkilömäärät, jotka ovat voimassa 1.6. alkaen:

Annankulman sali 20 hlö, Bulevardin sali 40 hlö, Hyvän toivon kappelisali 25 hlö ja Pasaati+ Ankkuri-tila 12 hlö, Katajanokan seurakuntakoti 15 hlö, Mikael Agricolan kirkon krypta 50 hlö ja Suomenlinnan kirkon krypta 15 hlö.

Voit olla suoraan yhteydessä kirkkoherranvirastoon tilaisuuden järjestelyistä sopimiseksi:

p. 09 2340 6100, ma-ti klo 9-15, ke 12-17, to-pe 9-12

tuomiokirkko.srk@evl.fi, tilavaraukset.tuomiokirkkosrk@evl.fi

Rippikouluista

Kesällä toteutettavista rippikouluista on lähetetty viesti rippikoululaisten perheille. Seurakunta järjestää tarvittaessa myös ylimääräisen päivärippikoulun. Tarkempia tietoja rippikoulusta saa kunkin leirin vetäjiltä ja yleisesti rippikoulupastori Joona Salmiselta (joona.salminen@evl.fi, 050 501 8610).

Seurakunnan muu toiminta kesällä

Tuomiokirkkoseurakunnan kesän toiminta käynnistyy pääsääntöisesti normaaliin tapaan poikkeusolosuhteet huomioiden. Toiminnasta tiedotetaan tarkemmin nettisivuilla ja somekanavissa. Kirkot ovat kesäkuun alusta alkaen auki tavallisten aukioloaikojensa mukaisesti. Tuomiokirkon kesän avoimia ovia ei tänä vuonna järjestetä, vaan kirkko on myös kesällä auki klo 9-18.

Tuomiokirkossa järjestetään päivärukoukset ma ja ti klo 12 sekä urkuvartit ke ja pe klo 12. Vanhassa kirkossa soitetaan päivämusiikki joka tiistai klo 12. Suomenlinnan kirkossa järjestetään päiväkonsertti maanantaisin 22.6. alkaen klo 12.

Pappi on tavattavissa Tuomiokirkon kirkkosalissa torstaisin viikkomessun jälkeen klo 12.30-13.30. Annankulman olohuone, Hyvän toivon kappelin kappelikahvila ja yhteisöruokailu sekä Mikael Agricolan kirkon diakoniaruokailu ovat kesätauolla syksyyn asti.

Seurakunta palvelee edelleen myös etänä

Puhelinpäivystyksemme sielunhoitoa ja keskustelua varten on edelleen avoinna joka päivä klo 9-21, p. 09 2340 6102. Kaikki keskustelut ovat luottamuksellisia. Diakoniatyöntekijöiden yhteystiedot löydät täältä. Kaikkiin seurakunnan työntekijöihin voi olla yhteydessä puhelimitse tai sähköpostilla, yhteystiedot löytyvät täältä.

Myös Helsinki-apu jatkaa toimintaansa edelleen mahdollistaen ikääntyneiden kauppa-asioinnin ja keskusteluavun poikkeustilanteessa. Kaikki yli 70-vuotiaat voivat soittaa arkisin klo 9-16 numeroon 09 310 10020.