19.01. Onneksi olkoon: Heikki, Henri, Henna, Henrik, Henni, Henriikka, Henrikki | Palaute
Tuomiokirkkoseurakunta

Jouluna kirkot ja kynttilät valaisevat pimeää

Tuomiokirkkoseurakunta

21.12.2020, 12:41
Kuvassa Tuomiokirkon moniruutuinen pimeä ikkuna, jonka alaosassa loistavat pienet sähköiset kynttilät.

Monet vierailevat perinteisesti jouluaattona hautausmaalla sytyttämässä kynttilöitä rakkaiden haudoille tai yhteisille muistelupaikoille muualle haudattuja läheisiä muistaen. Tänä vuonna aattona 24.12. on mahdollista käydä sytyttämässä kynttilöitä myös oman lähialueen kirkon portaille tai pihoille.

Tuomiokirkkoseurakunnan kirkoista kynttilöitä voi sytyttää Tuomiokirkon ja Mikael Agricolan kirkon portaille. Huolehdithan siitä, että sytytät oman kynttiläsi vain portaille ja riittävän kauas muista kynttilöistä. Muut osallistuvat Helsingin kirkon löydät tästä uutisesta. Jos julkaiset somessa kuvia kynttilöistä, voit käyttää hastageja #valaisetpimeän ja #ilmansinua, sillä ilman sinua ei olisi valoa.

Jouluyönä kaikki Tuomiokirkkoseurakunnan kirkot ovat valaistuja . Kirkkojen valot muistuttavat siitä valosta ja toivosta, joka jouluyönä jälleen syntyy maailmaan ja valaisee pimeän.

Tuomiokirkkoseurakunnan kirkkojen aukiolot joulun aikana löydät täältä. Tuomiokirkossa pappi on tavattavissa joka päivä klo 15-18. Kirkkoon voidaan ottaa sisään korkeintaan 10 henkilöä, suosittelemme vahvasti maskin käyttöä. Pidetään yhdessä huolta myös turvaväleistä.