31.07. Onneksi olkoon: Helena, Elena | Palaute
Tuomiokirkkoseurakunta

Joululaulutilaisuudet ja jumalanpalvelukset siirtyvät kokonaan verkkoon

Tuomiokirkkoseurakunta

27.11.2020, 17:22 /  päivitetty 17.12.2020, 14:02
Tuomiokirkkoseurakunta tukee edelleen ihmisiä hengellisesti ja henkisesti sekä tarjoaa mahdollisuuden osallistua seurakunnan toimintaan verkon välityksellä. Rajoituksia on jatkettu 10.1. asti.
Helsingin tuomiokirkon torni ja vaaleansininen taivas.

Helsingin tuomiokirkkoseurakunta pyrkii omalta osaltaan rajoittamaan koronaviruksen leviämistä. Tuomiokirkkoseurakunta noudattaa Helsingin hiippakunnan ja viranomaisten antamia suosituksia ja rajoituksia. Seurakunnan kaikki ulkona ja sisällä tapahtuva kokoava toiminta lukuun ottamatta kirkollisia toimituksia keskeytetään 30.11.-10.1. Tähän sisältyy sekä lapsille että aikuisille suunnattu toiminta sekä jumalanpalvelukset.

Kirkollisiin toimituksiin (ristiäiset, häät, hautajaiset) voi viranomaisten suosituksesta osallistua korkeintaan 10 henkilöä, samoin näiden toimitusten jälkeisiin juhliin. Hautajaisissa 10 henkilön raja on mahdollista tapauskohtaisesti harkiten ylittää, jotta vainajan kaikkein lähimmät omaiset pääsevät mukaan.

Jumalanpalvelukset ja joulun tilaisuudet verkossa

Kutsumme kaikkia osallistumaan Tuomiokirkosta joka sunnuntai klo 10 lähetettävään jumalanpalvelukseen verkon välityksellä. Pääset mukaan seurakunnan Facebookissa tai Youtuben kautta. Jumalanpalveluksen tallenne on katsottavissa kahden viikon ajan, joten voit viettää jumalanpalvelusta silloin, kun sinulle parhaiten sopii.

Seurakuntamme muissa kirkoissa ei toistaiseksi vietetä jumalanpalvelusta.

Joulukuussa voit laulaa Kauneimpia Joululauluja sekä osallistua joulun hartauksiin verkossa. Näistä tilaisuuksista löytyy tietoa koteihin jaetusta Katedraali-lehdestä sekä täältä.

Keskusteluapua ja tukea tarjolla

Tuomiokirkko on avoinna ma-la klo 9–18 ja su klo 11–18 hiljaista rukousta varten. Tarkempia tietoja muiden kirkkojen aukioloajoista löydät täältä. Tuomiokirkossa päivystää pappi joka päivä 10.1. asti klo 15-18 keskustelua ja sielunhoitoa varten.

Tarjoamme mahdollisuutta rukoukseen, keskusteluun tai huolien jakamiseen joka päivä myös puhelimitse klo 9-21 numerossa 09 2340 6102. Puhelimeen vastaavat seurakunnan työntekijät ja käydyt keskustelut ovat luottamuksellisia. Voit myös olla suoraan yhteydessä kaikkiin työntekijöihimme normaaliin tapaan, yhteystiedot löydät tästä linkistä ja tietoja diakoniatyöstä tästä.

Kirkkoherranvirasto palvelee (ma-ti klo 9–15, ke 12–17, to–pe 9–12) puhelimitse ja sähköpostitse: puh. 09 2340 6100, tilavaraukset.tuomiokirkkosrk@evl.fi, tuomiokirkko.srk@evl.fi.

Tänä vuonna adventin aika koronarajoituksineen tarjoaa poikkeuksellisen mahdollisuuden valmistautua rauhassa Vapahtajamme syntymäjuhlaan. Adventin aikaa ja joulua ei peruttu, vaikka monet tutut tilaisuudet jäävät nyt väliin.

Muistamme seurakuntalaisia ja yhteistä maailmaamme rukouksissamme – rukoile sinäkin!

Uutista on päivitetty 17.12. rajoitusten pidentymisen ja kirkkojen aukiolon osalta.

Kuva Antti Rintala.