28.02. Onneksi olkoon: Onni | Palaute
Tuomiokirkkoseurakunta

Johanneksenkirkon julkisivu remonttiin maaliskuussa 2021

22.01.2021, 13:41 /  päivitetty 24.02.2021, 16:14
Johanneksenkirkon julkisivu kunnostetaan tänä vuonna. Kunnostus ei vaikuta mahdollisuuteen järjestää vihkimisiä kirkossa, mutta julkisivu tulee suurilta osin olemaan peitetty.
Kuvassa Johanneksenkirkon tiiliseinää ja lumista maisemaa

Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, alkaa kunnostustyö maaliskuussa 2021. Koko julkisivu, tornit mukaan lukien, tullaan kunnostamaan. Myös ovet ja ikkunat kunnostetaan ja maalataan.

Työ tehdään kahdessa osassa. Pääovelta katsottuna ensin remontoidaan vasen puoli ja sen jälkeen oikea puoli. Työn arvioidaan kestävän 1,5 vuotta. Remontin kustannusarvio on reilu 5 miljoonaa euroa.

Ei esteitä vihkimisille ja konserteille

Johanneksenkirkko on suosittu vihki- ja konserttikirkko. Vihkimiset, konsertit ja muu toiminta voi jatkua esteettä myös remontin aikana. Kannattaa kuitenkin ottaa huomioon, että julkisivu tulee olemaan peitetty.

Johanneksenkirkko tuli valmiiksi yli sata vuotta sitten, vuonna 1891. Johanneksenkirkko on yksi Helsingin kaupungin tärkeimmistä maamerkeistä ja sitä pyritään suojelemaan mahdollisimman hyvin mm. julkisivua kunnostamalla tasaisin väliajoin. Tulevan julkisivuremontti on suunniteltu yhteistyössä Museoviraston ja Helsingin kaupungin rakennusvalvonnan kanssa.

Lue lisää kunnostustyöstä Helsingin Uutisista

(24.2.2021 tarkennettu tietoja remontin alkamisajasta sekä tiedot remontin etenemisjärjestyksestä)