14.08. Onneksi olkoon: Onerva, Kanerva | Palaute
Tuomiokirkkoseurakunta

Jeesuksellekin tuttuja maisemia maalauksina – Tuomiokirkon kryptan uusi näyttely

Tuomiokirkkoseurakunta

14.06.2022, 15:57 /  päivitetty 14.06.2022, 17:23
Tuomiokirkon kryptan taidenäyttelyssä voit nyt eläytyä maisemiin, jotka olivat Jeesuksen aikalaisillekin tuttuja.
Maalaus, joka kuvaa värikästä kukkulanrinnettä Tiberiaan alueella.

"Genesaretin maisemat" -näyttely Tuomiokirkon kryptassa 14.6 - 26.6.2022.

Kuvataiteilija Selja Raudas on tunnettu suurikokoisista abstrakteista ekspressiivisistä öljyvärimaalauksista, jotka käsittelevät ihmisen ja luonnon suhdetta ja ekologista tasapainoa herkkien laitaelinympäristöjen, kuten aavikon ja jäätikön kautta. Tuomiokirkon kryptaan hän tuo nyt esille havaintoon perustuvia akvarelleja Genesaretin järven maisemista, joita hän maalasi asuessaan alueella vuoden 2020 ajan.

”Istuessani rinteellä työskentelemässä saatoin kuulla läheisen Hamamin arabikylän minareeteista rukouskutsun ja nähdä alhaalla Maria Magdalenan kotikylän Magdalan Pizza Hutin valomainoksen. -- Illan tullen palasin kotiin repussani akvarellimaalauksia, jotka eivät pyri puuttumaan syvällisemmin alueen mutkikkaaseen geopolitiikkaan. Sisällöltään teokset eivät ole uskonnollisia, vaan havaintoon perustuvia maisemamaalauksia paikoista, joilla Jeesuksen aikalaisetkin joskus kulkivat” Raudas kuvailee teostensa syntyä.

Selja Raudas on helsinkiläinen kuvataiteilija, kuvittaja ja taidemaalari. Hän on valmistunut kuvataiteilijaksi Lahden Taideinstituutista, opiskellut Gerrit Rietveld Academiessa Amsterdamissa ja suorittanut taiteen maisterin tutkinnon Taideteollisessa korkeakoulussa.

Näyttely on auki 14.6.-26.6.2022 päivittäin klo 11-18. Vapaa pääsy!

Lisätietoja:

Anni Roiha
Palvelupäällikkö (turistityö ja näyttelyt)
Service Manager (Tourism and Art Exhibitions), Helsingin tuomiokirkkoseurakunta
09 2340 6250, 050 442 0050
anni.roiha@evl.fi