01.12. Onneksi olkoon: Oskari | Palaute
Tuomiokirkkoseurakunta

Jälki-ilmoittautuminen vuoden 2021 rippikouluihin auki 9.-12.11.

Tuomiokirkkoseurakunta

30.09.2020, 09:36 /  päivitetty 04.11.2020, 14:48
Jälki-ilmoittautuminen on auki maanantaista torstaihin 9.-12.11.2020. Tuolloin ilmoittautumislinkki on jälleen toiminnassa. Jälki-ilmoittautumisessa voi ilmoittautua mukaan niihin ripariryhmiin, joissa on vielä tilaa.
Nuoria laituilla.

Ilmoittautumisaikaa on lokakuun ajan, lomake on avoinna 31.10. saakka. Ilmoittautumisessa ei ole kyse nopeuslajista. Kaikki lokakuun aikana ilmoittautuneet ovat samalla viivalla, kun ryhmät jaetaan marraskuun alussa.

Voit ilmoittautua rippikouluun, mikäli täytät 15 vuonna 2021 tai olet jo aiemmin täyttänyt. Olet tervetullut rippikouluun, vaikka et kuuluisi kirkkoon ja vaikka sinua ei olisi kastettu.

Rippikouluesite on postitettu ja se saapuu ensi vuonna 15 vuotta täyttävien seurakuntamme jäsenten koteihin ensi viikolla 41.

> > Rippikoulut Tuomiokirkkoseurakunnassa 2021

> > Lataa tästä Tuomiokirkkoseurakunnan rippikoulut 2021 -esite (pdf)

>> Ilmoittaudu vuoden 2021 rippikouluun

Keskustelua ja pohdintaa elämästä ja kristinuskosta

Rippikoulua käydään noin puolen vuoden mittainen ajanjakso, jonka aikana tutustutaan omaan seurakuntaan, riparin ohjaajiin ja omaan rippikouluryhmään. Riparilla tapahtuu alusta loppuun. Kevään mittaan tavataan oman ripariryhmän kanssa ja osallistutaan ryhmäkohtaiseen ohjelmaan. Ripari huipentuu juhlalliseen konfirmaatioon keväällä tai syksyllä.

Tuomiokirkkoseurakunnassa on mahdollisuus käydä rippikoulu, johon sisältyy leirijakso joko talvella tai kesällä. Tarjoamme myös mahdollisuuden päivärippikouluun ja iltarippikouluun kaupungissa. Joskus rippikoulun käyminen vaatii erityistä tukea, kysy rohkeasti erilaisista vaihtoehdoista käydä rippikoulu!

Ilmoittaudu riparille sähköisen ilmoittautumisen kautta

Helsingin seurakunnat ovat ottaneet sähköisen ilmoittautumisen käyttöön. Ennen ensimmäistä ilmoittautumista huoltajan tulee luoda käyttäjätunnus ja salasana, joiden avulla ilmoittautumista ja maksua on mahdollista seurata, sekä tarpeen mukaan muuttaa ilmoittautumista ilmoittautumisaikana. Tunnukset kannattaa säilyttää, sillä samoilla tunnuksilla voi ilmoittautua jatkossakin.

Ilmoittautuessasi sinua pyydetään asettamaan vähintään kolme riparitoivetta tärkeysjärjestykseen.

Rippikouluryhmiä aletaan jakaa ilmoittautumisen päätyttyä. Joskus samoille ripareille hakee niin paljon nuoria, ettei kaikkia voi sijoittaa ensimmäisten toiveiden mukaan. Siksi ilmoittautuessa on hyvä merkitä vain ryhmiä, jotka perheelle aikataulullisesti sopivat.

Myös muualla asuvat voivat ilmoittautumalla hakea paikkaa Tuomiokirkkoseurakunnan riparilta. Joudumme kuitenkin asettamaan oman seurakunnan alueella asuvat etusijalle rippikoulupaikkoja jaettaessa. Jos et pääse netin kautta ilmoittautumaan, ota yhteys rippikoulupappiin. Täytäthän huolellisesti kaikki ilmoittautumisessa kysytyt tiedot.

Lue lisää rippikoulusta kirkon sivuilta (evl.fi)