02.12. Onneksi olkoon: Anelma, Unelma | Palaute
Tuomiokirkkoseurakunta

Helsingin tuomiokirkkoseurakunta mukana Hyvin sanottu –kunnioittavasti keskusteleva Suomi -hankkeessa

Tuomiokirkkoseurakunta

18.11.2020, 09:44 /  päivitetty 23.11.2020, 16:15
Toivon dialogit -kuva

Hyvin sanottu -keskustelukulttuurihanketta koordinoivat Erätauko-säätiö ja Yle. Mukaan hankkeen toteutukseen on kutsuttu erilaisia toimijoita – Helsingin tuomiokirkkoseurakunta vastasi myöntävästi kutsuun. Osallistujien joukossa on kansallisia, kansainvälisiä ja paikallisia toimijoita sekä yksityishenkilöitä, kuten Tasavallan presidentin kanslia, Suomen Palloliitto, Eduskunta, Suomen ev.lut. kirkko ja Suomen Partiolaiset.

"Meille oli ilman muuta selvää, että lähdemme mukaan. Haluamme tarjota turvallisia paikkoja keskustelulle ja siihen, että mahdollisimman monella on mahdollisuus kuulla ja tulla kuulluksi, päästä keskusteluyhteyteen eri tavalla ajattelevien kanssa", kertoo Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan kirkkoherra, tuomiorovasti Marja Heltelä.

Helsingin tuomiokirkkoseurakunnassa Erätauko-menetelmää on hyödynnetty niin Toivon dialogeissa, rippikouluissa kuin Poikkeusajan dialogeissa.

"Kokemukset dialogeista ovat poikkeuksetta hyviä. Niistä lähtee aina voimaantuneena ja toivorikkaampana eteenpäin", Heltelä sanoo.

Syksyn viimeisessä Poikkeusajan dialogissa to 3.12. klo 18.30 keskustellaan koronajoulusta. Netin kautta tapahtuvaan keskusteluun voit ilmoittautua mukaan Maikki-papille (anna-maija.viljanen-pihkala(at)evl.fi).