24.08. Onneksi olkoon: Perttu | Palaute | På svenska | In English

Tuomiokirkkoseurakunta

Helsingin tuomiokirkko on pääveistoksena Sapporon lumifestivaalissa

17.01.2019, 10:26 /  päivitetty 17.01.2019, 11:16

Helsingin maamerkki Tuomiokirkko saa kunnian olla 70. kertaa Japanissa Sapporossa järjestettävän lumifestivaalin pääteos. Tänä vuonna Sapporon lumifestivaalissa (Sapporo Snow Festival) juhlistetaan Japanin ja Suomen diplomatiasuhteiden 100-vuotisjuhlavuotta.

Lumisen Tuomiokirkon rakentaminen ja lumen siirto rakennuspaikalle on alkanut viime viikolla 7.1. Rakentajana Sapporossa toimii Japanin puolustusvoimat ja veistos on valmis festivaalin alkaessa 4.2. Festivaali kestää viikon ajan 4.–11.2.

Ihan yhtä suuri kuin esikuvansa ei Sapporoon rakentuva Tuomiokirkko ole, mutta joka tapauksessa todella näyttävä siitä tulee 17 metrin korkuisena, 24 metriä leveänä ja 20 metriä pitkänä lumiveistoksena. Lumikirkon koko vastaa noin kolmannesta esikuvansa eli Helsingin tuomiokirkon todellisista mitoista.

Japanin puolustusvoimien henkilöstöä on mukana lumifestivaalin rakentamisessa peräti 3 650 henkeä ja valmista pitäisi tulla 28 päivässä.

Festivaalin järjestäjän ja rakentajan edustajat olivat vierailulla Suomessa lokakuussa 2018 tutustumassa lumesta veistettävään kohteeseen Tuomiokirkkoseurakunnan ja Helsingin seurakuntayhtymän kiinteistöosaston edustajien johdolla.

Kiinteistöosasto toimitti järjestäjälle kohteesta valokuvia ja soveltuvin osin rakennuspiirustuksia, joiden pohjalta veistos tehdään. Lumiveistosfestivaalin järjestäjä Japanissa on Hokkaido Broadcasting Company.

Jutun kuvana pienoismalli Helsingin tuomiokirkosta, kuva: Hokkaido Broadcasting Co. Ltd.