31.07. Onneksi olkoon: Helena, Elena | Palaute
Tuomiokirkkoseurakunta

Avoimen ikkunan äärellä jatkaa Tuomiokirkon kryptan näyttelykesää

Tuomiokirkkoseurakunta

09.07.2021, 11:54
Taitelija Timo Hämäläisen näyttelyn teokset ovat syntyneet kirkkovuoden teksteihin perustuvien saarnojen inspiroimana. Hämäläisen mukaan ihminen on iankaikkisuusolento ennen ja jälkeen tämän elämän. Mikä on ihmisen olemassaolon syvin olemus? Avoimen ikkunan äärellä –näyttelyä pääsee katsomaan 27.7.-8.8. Tuomiokirkon kryptaan.
Timo Hämäläisen maalaus Sakkeus, esillä Tuomiokirkon kryptassa 27.7.-8.8.2021

”Miksi olen täällä elämässä?” haastoi Hämäläisen elämän suurien kysymyksien äärelle jo 1970-luvun lopulla. Kysymys aiheutti monivuotisen etsinnän filosofisen ja uskontokirjallisuuden kautta. Lopulta vuoden 1982 helmikuussa päästyään etsimisurakassaan Raamatun äärelle, alkoi avautua vastauksia hänen kysymyksiinsä. Vuosien saatossa tunne elossa olemisesta alkoi lisääntyä.

Papin uraakin harkinneen Hämäläisen kuva Jumalasta oli piirtynyt hänelle jo lapsuus- ja nuoruusajan kontekstissa. Käsitys ei ollut yksiselitteinen, vaan synnytti myös arveluksi aja epäilyksiä. Lopulta kirjoittamisen kautta Hämäläinen päätyi saarnatekstien äärelle. Olihan hän saanut saarnalupatutkinnon Helsingin kristillisessä opistossa.

Nyt aukeavassa näyttelyssä on nähtävillä saarnatekstien pohjalta syntyneitä maalauksia. Näyttely on samalla Hämäläisen 70-vuotisnäyttely.

- Teokset eivät ole kuvitusta, vaan kuvia tekstien inspiroimana. On ollut rikasta ja rakasta maalata tätä näyttelyä, Hämäläinen sanoo.

Näyttelyn kautta Hämäläinen haluaa jakaa palan elämänsä löytöretkeä näyttelyvieraiden kanssa.

Timo Hämäläinen: Avoimen ikkunan äärellä. Taidenäyttely Tuomiokirkon kryptassa 27.7.-8.8.2021 ma-la 11-17 ja su 12-17. Kulku Kryptaan osoitteesta Kirkkokatu 18 tai hissillä kirkkosalista.