15.08. Onneksi olkoon: Marjatta, Marja, Jaana, Marjo, Marita, Marjut, Marianne, Maritta, Marjaana, Marjukka, Marianna, Jatta | Palaute
Tuomiokirkkoseurakunta

Ajan merkit -yhteiskunnallisten saarnojen sarja jatkuu

Tuomiokirkkoseurakunta

13.01.2022, 13:43 /  päivitetty 10.05.2022, 12:21
Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan yhteiskunnallisten saarnojen sarja: "Ajan merkit. Puhetta maailmasta, yhteiskunnasta ja ihmisestä" saa jatkoa. Keväällä 2022 viisi yhteiskunnallista vaikuttajaa kiipeää Helsingin tuomiokirkon saarnatuoliin.
Logo, jossa sinisellä taustalla teksti

Vuosikymmenten ajan Helsingin tuomiokirkkoon on kokoontunut niin päättäjiä kuin yhteiskunnallisia vaikuttajia kuulemaan Jumalan Sanaa. Ajan merkit –saarnasarjassa kuullaan yhteiskunnallisia puheenvuoroja ja peilataan niitä kristityn kutsumukseen ja vastuuseen; mitä saarnavieras näkee ja kuulee tässä ajassa?

"On ollut suuri ilo, miten suurella innostuksella ja nöyryydellä kaikki kutsumamme saarnaajat ovat ottaneet tehtävän vastaan. Vaikka kirkkovuoden aiheita ja saarnaajien taustoja ei sovitella yhteen, niin palaset ovat loksahdelleet paikoilleen todella upealla tavalla. Tuntuu, että tässä toteutuu yksi Jumalan unelma", kirkkoherra Marja Heltelä sanoo.

Ajan merkit 2022 -saarnaajat

23.1. toimittaja Anna-Stina Nykänen

20.2. näyttelijä Heidi Herala

20.3. futuristi Perttu Pölönen

24.4. professori Jaakko Hämeen-Anttila

Ajan merkit -saarnat toteutuvat Tuomiokirkon sunnuntaimessuissa. Niissä luetaan kullekin pyhälle osoitetut Raamatun tekstit ja saarnaajat peilaavat niitä omaan kokemukseensa ja näkemyksiinsä. Tuomiokirkon messut striimataan suorana lähetyksenä seurakunnan YouTube-kanavalla eli messuun voi osallistua myös kotisohvalta käsin tai katsoa jälkikäteen kahden viikon ajan.

Lisätietoja: pastori Anna-Maija Viljanen-Pihkala, anna-maija.viljanen-pihkala@evl.fi, 050 3207922