03.08. Onneksi olkoon: Nea, Linnea, Neea, Vanamo | Palaute
Tuomiokirkkoseurakunta

Adventtina hoosianna kaikuu kodeissa verkon välityksellä sekä kirkkojen pihalla

Tuomiokirkkoseurakunta

19.11.2020, 09:23 /  päivitetty 26.11.2020, 09:57
Kuvassa valkoisia adventtikynttilöitä ja lapsi, joka sytyttää niistä yhden.

Sunnuntaina 29.11. ensimmäinen neljästä adventtikynttilästä syttyy ja valo alkaa viikko viikolta laajentua. Adventti kuljettaa meitä kohti joulua ja Jeesuksen syntymäjuhlaa. Joulu tulee tänäkin vuonna, riippumatta poikkeusoloista tai siitä, miten ja kenen kanssa joulua tänä vuonna vietämme.

Kutsumme kaikkia laulamaan hoosiannaa seuraamalla Tuomiokirkosta klo 10 suorana lähetettävää messua joko Facebookissa tai Youtubessa. Verkkolähetyksestä löytyvät myös laulettavien virsien sanat, joten mukana laulaminen on helppoa. Lähetyksen voi katsoa myös jälkikäteen sinulle sopivana ajankohtana.

Tuomiokirkon jumalanpalvelukseen ei ole mahdollista osallistua paikan päällä.

Tuomiokirkon sanajumalanpalveluksessa saarnaa Maija Kuoppala ja liturgina on Anna-Maija Viljanen-Pihkala. Urkuja soittaa Anna Pulli-Huomo, kanttorina ja musiikissa avustavan Viva vox -kuoron johtajana toimii Inka Kinnunen.

Adventin tunnelmaa ulkotilaisuuksista

Adventtina järjestetään myös muutamia tilaisuuksia ulkona.

  • Yhteinen adventtihartaus Suomenlinnan kirkon pihalla klo 14
  • Vanhan kirkon jumalanpalveluksen jälkeen lauletaan yhdessä hoosianna Vanhassa kirkkopuistossa klo 11. Mukana laulamassa Grex Musicus.
  • Hyvän toivon kappelin edustalla ulkona lauletaan hoosianna klo 12 ennen jumalanpalvelusta.

Sanajumalanpalvelukset kirkoissa

  • klo 10 Vanhassa kirkossa
  • klo 12 Hyvän toivon kappelissa ja Mikael Agricolan kirkossa

Sanajumalanpalveluksiin voidaan jumalanpalveluksen toimittajat mukaan lukien ottaa korkeintaan 20 henkilöä. Arviolta seurakuntalaisia mahtuu mukaan siis noin 15-17 henkilöä.

Suosittelemme vahvasti maskin käyttöä. Jääthän pienistäkin oireista kotiin. Muutokset ovat mahdollisia, seuraamme koronatilannetta ja viranomaisten ohjeistuksia.

Kuva Kirkon kuvapankki/Aarne Ormio