27.11. Onneksi olkoon: Hilkka | Palaute
Tuomiokirkkoseurakunta

Äänestä seurakuntavaaleissa sunnuntaina 20.11.

Tuomiokirkkoseurakunta

17.11.2022, 14:59 /  päivitetty 17.11.2022, 15:45
Seurakuntavaalit huipentuu varsinaiseen vaalipäivään sunnuntaina 20.11. Varsinaisena vaalipäivänä kaikki äänestävät omassa kotiseurakunnassaan. Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan jäsenet äänestävät Helsingin tuomiokirkossa.
Maallinen tavallinen taivaallinen. Äänestä sellaisena kuin olet. #Seurakuntavaalit.

Helsingin tuomiokirkkoseurakunnassa vaalihuoneistona toimii Helsingin tuomiokirkko (Unioninkatu 29). Äänestys alkaa Tuomiokirkossa messun jälkeen klo 11.00 ja jatkuu klo 20.00 saakka. Vs. kirkkoherra Maija Kuoppala kertoo, että klo 10 alkava messu on suunniteltu kestävän 45 minuuttia.
- Messu on kyllä ihan kokonainen jumalanpalvelus saarnoineen, esirukouksineen ja ehtoollisineen. Ja saammepa nauttia myös Cantores Minores -kuoron koulutusryhmien laulusta. Messun jälkeen Kryptassa nautitaan kirkkokahvit, jotka on järjestänyt Cantores Minores -kuoron vanhempaintoimikunta.

Äänestyksen alettua vaalikahvit juodaan kirkkosalissa, pohjoissiivessä. Kahvia on tarjolla aina klo 20 saakka, jolloin vaalihuoneisto sulkeutuu.
- Meillä on työntekijöitä mukana kahvittelemassa ja juttelemassa äänestäjien kanssa. Tässä on hyvä tilaisuus paitsi äänestää myös tutustua kotiseurakunnan työntekijöihin, Kuoppala kutsuu.

Helsingin tuomiokirkko tunnetaan isoista monumentaaliportaista, mutta kirkkoon pääsee myös esteettömästi Tuomiokirkon kryptan kautta. Kryptan osoite on Kirkkokatu 18 ja katutasosta on hissi kirkkosaliin.
- Äänestyskoppeihin, jotka ovat kirkkosalin etuosassa, on pari porrasaskelmaa, mutta olemme järjestäneet esteettömän äänestyspisteen kirkon keskiristiin. Kaikki pääsevät varmasti äänestämään. Paikalla on tietysti aina myös vaaliavustaja, Kuoppala selostaa.

Seurakuntavaalien tulokset kerrotaan seurakunnan kotisivuilla heti niiden valmistuttua.

Lisätietoja: hallinnon pappi Anna-Maija Viljanen-Pihkala, 050 320 7922.