25.06. Onneksi olkoon: Uuno | Palaute | På svenska | In English

Tuomiokirkkoseurakunta

Maan suolassa tammikuussa puhutaan Darwinista ja Jumalasta

Tuomiokirkkoseurakunta

20.12.2018, 08:24
Tammikuun Maan suolassa ke 16.1. Tuomiokirkon kryptassa pohditaan miksi ja miten Charles Darwin menetti uskonsa.

Charles Darwin astui HMS Beaglen kannelle 27.12.1831 ja aloitti viiden vuoden mittaisen matkan, joka toisaalta kesti hänen koko loppuelämänsä ajan. Tutkimusmatkan aikana hänen mielessään alkoi muhia käänteentekevä tieteellinen teoria eläinlajien vähittäisestä kehittymisestä ja polveutumisesta toisistaan. Evoluutioteoria pakotti hänet pohtimaan myös uskonnollisia näkemyksiä. Alkoi henkinen matka perinteisestä kristinuskosta teismin kautta kohti vanhuusvuosien agnostismia.

TT, pastori, tietokirjailija Kari Kuula, mikrobigeneetikko, opettaja ja pappi Stefan Djupsjöbacka, keskustelevat Darwinista ja hänen menetetystä uskosta Nick Spencerin Darwin ja Jumala -kirjan pohjalta.

Kari Kuula on suomentanut kirjaa ja Stefan Djupsjöbacka kääntänyt Spencerin kirjaa ruotsiksi. Keskustelua ohjaa kirjan kustantaja Tomas von Martens. Yleisöllä on myös mahdollisuus osallistua keskusteluun. Illan juontavat Suomen Kristillisen Ylioppilasliiton (SKY) ja Ylioppilaiden Kristillisen Yhdistyksen (YKY) edustajat.

Maan suola -keskustelutilaisuus ke 16.1. klo 17.30 Tuomiokirkon kryptassa. Keskusteluja ajankohtaisista aiheista noin kerran kuukaudessa Tuomiokirkon kryptassa, www.facebook.com/maansuola. Tule mukaan ideoimaan ja toteuttamaan iltoja! Lisätietoja Tuomiokirkkoseurakunnan pappi Anna-Maija Viljanen-Pihkala, anna-maija.viljanen-pihkala(at)evl.fi, p. 09 2340 6172, 050 320 7922.