05.06. Onneksi olkoon: Sulevi | Palaute

Tuomiokirkkoseurakunta

Helluntain videoitu jumalanpalvelus Tuomiokirkosta

Tuomiokirkkoseurakunta

Kalenteri ja kellosymboli31.05.2020 klo 10:00 - 11:00 Ylösalaisin olevan pisaran muotoinen paikkasymboliHelsingin tuomiokirkko, Unioninkatu 29, 00170 Helsinki

Helsingin tuomiokirkon jumalanpalveluksiin on mahdollista osallistua sunnuntaisin klo 10 netin välityksellä Tuomiokirkkoseurakunnan Facebook-sivulla tai Youtube-kanavalla. Jumalanpalveluksen tallenteen voit katsoa myös jälkikäteen sinulle parhaiten sopivana ajankohtana.

Sunnuntaina 31.5. vietetään helluntaita. Helluntain raamatuntekstit puhuvat Pyhästä Hengestä lupauksena ja lahjana. Hänet on lähetetty meille puolustajaksi, auttajaksi ja lohduttajaksi. Tässä Hengessä Kristus on kirkossaan jatkuvasti läsnä. Pyhä Henki liittää maailman kaikki kristityt Kristuksen kirkkoon, yhteen Herraan ja yhteen uskoon.

Jumalanpalveluksessa saarnaa kirkkoherra, tuomiorovasti Marja Heltelä, liturgina Juhana Kuusniemi, urkurina Harri Viitanen ja kanttorina Risto Pulkamo. Somessa päivystää Hannu Varkki.

Tuomiokirkkoseurakunnan Facebook-sivulla ja Youtubessa päivystää jumalanpalveluksen aikana seurakunnan työntekijä. Näissä kanavissa voit halutessasi keskustella tai kommentoida jumalanpalvelusta, tai pyytää vaikkapa esirukousta jonkin mielessäsi olevan asian puolesta.

Piispojen sopimuksen mukaisesti jumalanpalvelukset toimitetaan ilman ehtoollista ja siten, että paikalla ovat vain jumalanpalveluksen toimittajat. Kyseessä on varotoimenpide koronaviruksen leviämisen rajoittamiseksi.