31.07. Onneksi olkoon: Helena, Elena | Palaute
Tuomiokirkkoseurakunta

Taidenäyttely: Pyhä - Kolemainen, Merenmies, Paakkola, Remes & Wuorila-Sternberg

Tuomiokirkkoseurakunta

Kalenteri ja kellosymboli22.07.2021 klo 11:00 - 17:00 Ylösalaisin olevan pisaran muotoinen paikkasymboliHelsingin tuomiokirkon krypta, Kirkkokatu 18, 00100 Helsinki

Pyhä-näyttely Helsingin Tuomiokirkon Kryptassa heinäkuussa avaa viiden nykytaiteilijan tulokulmia pyhään, pyhän kosketukseen ja sen kokemiseen. Viiden taiteilijan ryhmä koostuu meritoituneista taiteilijoista, joilla kaikilla on myös kansainvälistä kokemusta. Jokainen heistä on käsitellyt pyhän teemaa tuotannossaan.

Ola Kolehmainen tutkii pyhän olemusta arkkitehtuuriin liittyvän valokuvataiteen avulla, Mikko Paakkolan puhtaan maalauksen perinteeseen liittyvät teokset etsivät sakraalia tilaa. Henry Wuorila-Stenbergin polveilevan taidemaalarinuran perusvireenä ei puolestaan ole maalaustaide vaan etiikka. Hänen taiteensa ytimessä on kyse tiestä, totuudesta ja elämästä.

Elina Merenmiestä lähellä ovat pyhät ihmiset ja paikat, joita hän katsoo samaan aikaan taidemaalarina ja toisaalta ortodoksisen perinteen kautta: mukana on esimerkiksi yksi ikoni. Ulla Remeksen pienet, minimalistiset maalaukset ovat saaneet innoituksensa Raamatun kertomusten tunnelmista, erityisesti Vanhasta testamentista.

Taiteen edistämiskeskus on tukenut näyttelyä

Pyhä-näyttely avoinna Helsingin tuomiokirkon kryptassa 6.-25.7.2021 ma-la klo 11-17 ja su klo 12-17. Kulku Kryptaan osoitteesta Kirkkokatu 18 tai esteettömästi kirkkosalista hissillä. Vapaa pääsy.

Näyttely toteutetaan rajoitetulla yleisömäärällä, voimassa olevat koronarajoitukset huomioon ottaen. Ethän tule paikalle, jos sinulla on flunssan oireita.