09.07. Onneksi olkoon: Jasmin, Ilta, Jade | Palaute
Tuomiokirkkoseurakunta

Suruseurat Tuomiokirkon kryptassa

Tuomiokirkkoseurakunta

13.11.2019 klo 18:00 - 19:30 Helsingin tuomiokirkon krypta, Kirkkokatu 18, 00100 Helsinki

Suruseurat on yhteislaulutapahtuma, jossa virret, lyhyet puheenvuorot ja hiljaisuus vuorottelevat. Paikalle tulijat voivat itse ehdottaa tai aloittaa laulun tai virren, joka vie muistossa suruun, hautajaisiin, toivoon ja iloon. Laulujen välissä voi olla pieniä puheenvuoroja muistoista, surusta, lohdutuksesta ja toivosta. Puheenvuorot voivat olla kertomuksia siitä, miksi jotakin tiettyä laulua toivoi, mitä se itselle merkitsee, tai mitä laulaminen itsessä herätti. Jos puhetta ei synny, ollaan vain hiljaa.

Erillistä rukousta ei seuroissa ole, sillä virsien ajatellaan olevan sydämen puhetta Jumalan kanssa. Paikalle saa tulla, vaikka ei haluaisi itse laulaa tai puhua. Virsien jälkeen mahdollisuus jutustella iltateellä.

Suruseurat kuuluu Ars Moriendi -festivaaliin, joka yhdistää taidetta, kuolemantutkimusta, esitystapahtumia ja keskusteluja.

Mukana veisaamassa pastori Maija Kuoppala ja Maikki Viljanen-Pihkala Helsingin tuomiokirkkoseurakunnasta. Lisätietoja Maikilta (anna-maija.viljanen-pihkala@evl.fi, 050 320 7922)