20.07. Onneksi olkoon: Marketta, Maarit, Reetta, Reeta, Maaret, Margareeta | Palaute | På svenska | In English

Tuomiokirkkoseurakunta

Giuseppe Liberati: Maan kaikuja -näyttely Tuomiokirkon kryptassa

Tuomiokirkkoseurakunta

12.07.2019 klo 11:00 - 17:00 Helsingin tuomiokirkon krypta, Kirkkokatu 18, 00100 Helsinki

Näyttely on avoinna 12.7.-21.7. ma-la klo 11-17 ja su 12-17. Näyttelyyn on vapaa pääsy.

Kryptaan pääsee osoitteesta Kirkkokatu 18 ja hissillä Tuomiokirkon kirkkosalista.

Giuseppe Liberati: Maan kaikuja

Giuseppe Liberati on Italian Abruzzossa asuva keramiikkataiteilija, jonka alkuvoimaiset ja taidokkaat työt ovat herättäneet huomiota myös ulkomailla. Taiteilijana Liberatia pidetään Abruzzon keramiikkaperinteen jatkajana, mutta myös sen uudistajana.

Liberati yhdistelee ennakkoluulottomasti erilaisia materiaaleja, maata, savea, lasia, posliinia, puuta ja metallia, mikä vaatii huomattavaa teknistä osaamista. Hänen työnsä ilmentävät intensiivistä suhdetta luontoon ja sen neljään elementtiin: maa, vesi, ilma ja tuli.

Liberatin taiteessa luonto on moninainen; auringon polttama, tuulen ja sateen kuluttama maa, jota vulkaaniset purkaukset järisyttävät sekä toisaalta pelkkä auringon nousu ja lasku ihastuttavine väreineen. Helsingin näyttely koostuu taiteilijan moderneista töistä. Liberati on osallistunut näyttelyihin sekä Italiassa että ulkomailla.

Töissään Liberati tuntee voivansa ilmaista sisintään ja näkemyksiään. Jos hän pystyy välittämään niitä taideteoksensa kautta katsojalle, hän kokee onnistuneensa. – Silloin en ole tehnyt vain yksinkertaista keramiikkaa. Liberatin taideteokset ovat nimettömiä. Hän haluaa ettei edes teoksen nimi rajoita katsojan kokemusta.