15.07. Onneksi olkoon: Rauni, Rauna | Palaute
Tuomiokirkkoseurakunta

Kansainvälisyys ja lähetys

Lähimmäiset lähellä ja kaukana

Pieni lapsia kaukana Afrikan maassa istuu yhdessä äitien kanssa ulkona kotinsa edessä valmistamassa ruokaa. Koti ei ole sellainen kuin meidän suomalaisten kodit ovat, vaan savesta rakennettujen majoja. Multa on punaista ja ilma väreilee lämpöä. Lämpö on nähtävissä myös äitien ja lasten kasvoilta. He taitavat olla onnellisia. Minkälainen sinun mielikuvasi on lähetystyöstä? Mihin maahan ajatuksesi sinut vievät, kun mietit lähetystyötä? Onko sinulla kenties omakohtaista kokemusta lähetystyöstä lähettäjänä tai lähtijänä?

Kirkon tehtävä on kertoa kaikille Jumalan armosta ja rakkaudesta, jota hän osoittaa meille erityisesti Jeesuksen kautta. Tehtävän toteuttamisessa on kyse sekä Jeesuksen antaman käskyn että hänen esimerkkinsä seuraamisesta. Jeesus sanoi: "Niin kuin Isä on lähettänyt minut, niin lähetän minä teidät." (Joh. 20:21)

Nykyään lähetystyötä tehdään mm. kääntämällä Raamattua eri kielille, paikallisten tv- ja radio- ohjelmien kautta, kouluttamalla uusia työntekijöitä seurakuntaan, auttamalla hädässä olevia ja vaikuttamalla epäoikeuden-mukaisuuden syihin. Menemme sinne, missä kristinuskoa ei tunneta tai siitä tiedetään vain vähän, ja kerromme hyvää sanomaa Jeesuksesta.

Tuomiokirkkoseurakunnassa tuetaan työtä Victorianjärven Itäisessä hiippakunnassa Tansaniassa Suomen Lähetysseuran kautta, SAT 7 farsinkielistä televisiotyötä Kyproksella Medialähetys Sanansaattajien kautta ja Ndongankielistä Raamatunkäännöstyötä Namibiassa Pipliaseuran kautta.

Voisitko sinä muistaa näitä kannatuskohteita esirukouksessa? Järjestämme seurakunnassa toimintaa, jolla tuetaan kansainvälistä työtä näissä kohteissa. Olet tervetullut mukaan toimintaan Lähetyksen tukiryhmään, joka rukoilee kannatuskohteidemme puolesta, järjestää tapahtumia ja kerää varoja lähetystyöhön.

Ylitse kaikkien rajojen sana on vietävä yhteinen. Kristuksen armo ja siunaus on meille elämä, pelastus. Joka päivä eteemme avautuvat uudet mahdollisuudet ja tiet. Sinä johdatat meitä maailmaan ja voimaa suot yhä uudestaan. Sinä kannat, sinä viet, sinä kannat, sinä viet. Virsi 429:3