23.10. Onneksi olkoon: Severi | Palaute
Töölön seurakunta

Rippikoulut 2020 Töölön seurakunnassa

Töölön seurakunta

06.09.2019, 10:22 /  päivitetty 22.09.2019, 23:54
Tervetuloa rippikouluun! Tutustu monipuoliseen tarjontaamme ja ilmoittaudu lokakuun aikana.
nuoret leirillä

(tietoja muokattu 22.9.2019: muutoksia rippikoulujen ajankohtiin Kesäkuun päivärippikoulun ja Kesä-Korpirauhan osalta, sekä konfirmaatiotietoihin)

Meilahden ja Töölön seurakunnat yhdistyivät kuluvan vuoden alussa uudeksi Töölön seurakunnaksi. Seurakunta ulottuu Etu-Töölöstä Pohjois-Pasilaan ja käsittää Temppeliaukion, Töölön ja Meilahden kirkot.

Uudessa Töölön seurakunnassa on vuonna 2020 yhdeksän rippikouluryhmää: seitsemän leiririppikoulua ja kaksi päivärippikoulua.

Tutustu niihin alla olevien tietojen avulla ja ilmoittaudu mukaan - ripari on ainutlaatuinen tilaisuus!

Ilmoittautuminen vuoden 2020 rippikouluihin on lokakuun aikana eli 1.10.-31.10.2019.

Ilmoittautuminen tapahtuu Helsingin seurakuntien sähköisen asiointipalvelun kautta. Linkki ilmoittautumiseen ja sitä koskeviin ohjeisiin Helsingin seurakuntien sivulle.

Rippikoulu - mitä se on?

kasteopetusta = jokainen, joka on kastettu (tai kastetaan) on oikeutettu saamaan opetusta siitä uskosta, johon hänet on kastettu.

suomalaista nuorisokulttuuria = turvallinen ja hauska paikka pohtia elämän isoja kysymyksiä, omaa itseä, ympäröivää maailmaa ja Jumalaa

puolen vuoden pituinen jakso = ryhmän yhteisiä tapaamisia tammikuusta alkaen, leirijakso ja kaiken huipennuksena konfirmaatio

Rippikouluryhmät 2020

Talvi-Korpirauha

Talvi-Korpirauhan leirijakso järjestetään talvilomalla 16.-23.2. Korpirauhan leirikeskuksessa Siuntiossa. Konfirmaatio on viikonloppuna 16./17.5. Temppeliaukion kirkossa. Riparin aloitusviikonloppu on 10.-12.1. Lauttasaaren kirkolla.

Huom! Tämä rippikoulu toteutetaan kantakaupungin seurakuntien Tuomiokirkon, Töölön, Lauttasaaren ja Kallion yhteistyönä. Jos sinulla on kaveri jostain näistä toisesta seurakunnasta ja haluaisitte samalle riparille, suosi siis tätä vaihtoehtoa!

Kesäkuun päivärippikoulu

Päivärippikoulu on kaupungissa tapahtuva rippikoulu, jonka opetusjakso sijoittuu yhteen viikonloppuun toukokuussa 9.-10.5. sekä kesäkuun alkuun 1.-6.6. Kaupunkirippikoulun opetus tapahtuu pääasiassa Meilahden kirkolla nuorten tiloissa, ja lisäksi rippikoulun aikana tehdään vierailuja erilaisiin kohteisiin Helsingissä. Konfirmaatio on sunnuntaina 7.6. Meilahden kirkossa.

Vanha-Tuusjärven kartano

Leiririppikoulu Vanha-Tuusjärven kartanossa Heinolassa 10.-17.6. Kartano sijaitsee kauniissa ja tunnelmallisessa järvimaisemassa reilun tunnin bussimatkan päässä Helsingistä. Konfirmaatio on viikonloppuna 22./23.8. myöhemmin ilmoitettavassa Töölön seurakunnan kirkossa.

Porkkala

Porkkalan rippikoulun leirijakso järjestetään 1.-8.7. meren rannalla Porkkalan leirikeskuksessa Kirkkonummella alle tunnin bussimatkan päässä Helsingistä. Punkkirokotusta suositellaan Porkkalan leirikeskukseen lähtijöille. Konfirmaatio on leirin jälkeisenä viikonloppuna 11./12.7. myöhemmin ilmoitettavassa Töölön seurakunnan kirkossa.

Kesä-Korpirauha

Kesä-Korpirauhan leirijakso järjestetään 8.-15.7. Korpirauhan leirikeskus sijaitsee Siuntion pohjoisosassa suuren metsäalueen keskellä alle tunnin bussimatkan päässä Helsingistä. Konfirmaatio on elokuussa viikonloppuna 22./23.8. myöhemmin ilmoitettavassa Töölön seurakunnan kirkossa.

Mannila

Leiririppikoulu Mannilan leirikeskuksessa hotelli Rantakatin yhteydessä Punkaharjulla 15.-22.7. Mannila sijaitsee upeissa järvimaisemissa Saimaan rannalla noin viiden tunnin ajomatkan päässä Helsingistä. Katso YouTubessa ”Rantakatti Mannila”. Konfirmaatio on leirin jälkeisenä viikonloppuna 25./26.7. myöhemmin ilmoitettavassa Töölön seurakunnan kirkossa.

Kuggom

Leiririppikoulu perinnekeskus Kuggomissa Loviisassa 22.–29.7. Kuggom sijaitsee luonnonkauniissa harjuympäristössä maaseudun idyllissä noin 1,5 tunnin ajomatkan päässä Helsingistä. Konfirmaatio on leirin jälkeisenä viikonloppuna 1./2.8. myöhemmin ilmoitettavassa Töölön seurakunnan kirkossa.

Tievatupa – retkiripari Lapissa

Leiririppikoulu retkeily- ja kurssikeskus Tievatuvalla Saariselällä 2.–9.8. Lapin riparin ohjelmaan kuuluu päiväretkiä ja -vaelluksia Saariselän upeissa maisemissa. Saariselälle matkustetaan tunnelmallisesti bussilla koko päivä. Hinta 420 e. Lapin rippikouluun kuuluu myös kaikille osallistujille pakollinen tutustumisleiri yhtenä viikonloppuna kevään aikana. Konfirmaatio on viikonloppuna 15./16.8. Temppeliaukion kirkossa.

Elokuun päivärippikoulu

Päivärippikoulu on kaupungissa tapahtuva rippikoulu, jonka opetusjakso sijoittuu elokuun alkuun 3.-9.8. Kaupunkirippikoulun opetus tapahtuu pääasiassa Meilahden kirkolla nuorten tiloissa, ja lisäksi rippikoulun aikana tehdään vierailuja erilaisiin kohteisiin Helsingissä. Konfirmaatio on viikonloppuna 15./16.8. Töölön kirkossa.

Yhteistä kaikille rippikouluille

Leirin ja konfirmaation lisäksi ripariin kuuluu myös aloitusviikonloppu ja muita tapaamisia kevään aikana. Niiden tavoitteena on tutustuttaa ripariryhmää keskenään ja antaa kuva seurakunnan toiminnasta. Ryhmän tapaamisten tarkemmat aikataulut saat sitten, kun olet saanut paikan jostain rippikouluryhmästä.

Rippikoulu muualla kuin kotiseurakunnassa

Mikäli et tule Töölön seurakunnan järjestämään rippikouluun, mutta käyt sen jonkun muun toimijan järjestämänä, kuten harrastuspainotteiset rippikoulut tai kristillisten järjestöjen rippikoulut, olethan ystävällinen ja ilmoitat siitä 31.10. mennessä sähköpostilla tuomas.meurman@evl.fi. Näin pääset hyvissä ajoin mukaan kotiseurakuntaan tutustumiseen, joka kuuluu myös kaikkiin järjestörippikouluihin.

Kaverikoodi

Voit hakea samaan rippikouluryhmään kaverisi kanssa ( = kaverikoodi). Samassa kaverikoodiryhmässä voi olla yhteensä 2–3 henkilöä. Teillä kaikilla tulee olla samat rippikoulutoiveet samassa järjestyksessä. Sopikaa näistä etukäteen ja samalla siitä, kuka teistä ilmoittautuu ensin. Ensiksi ilmoittautuja saa kaverikoodin. Sen jälkeen muut ilmoittautuvat samaan kaveriryhmään kaverikoodia käyttämällä.

Hinta

Töölön seurakunnan rippikoulujen hinnat: päivärippikoulu 60 €, leiri 140 €, poikkeuksena Lapin leiririppikoulun hinta 420 €. Hinta sisältää kaikki ruokailut, ohjelman ja opetuksen sekä leirien osalta myös majoituksen ja bussikuljetukset.

Vähävaraisuuden vuosi omavastuuosuuteen voi hakea tukea seurakunnan diakoniatyöltä leirille ilmoittautumisen yhteydessä, mutta viimeistään 3 kk ennen leirijakson alkamista.

Tieto rippikoulupaikasta

Saat tiedon rippikoulupaikasta postitse kotiin marraskuun loppuun mennessä. Kirjeen mukana saat tarkan rippikouluaikataulun sekä tiedon rippikoulusi ohjaajista ja heidän yhteystietonsa.

Myös muualla asuvat voivat ilmoittautumalla hakea paikkaa Töölön seurakunnan riparilta. Mikäli ilmoittautuneita tulee enemmän kuin ryhmissä on paikkoja, etusijalla ovat Töölön seurakunnan jäsenet, muut seurakunnan alueella asuvat sekä alueen kouluja käyvät nuoret.

Tule messiin, tämä on ainutlaatuinen tilaisuus! Sinua odotetaan mukaan.

Kysymyksissä ota rohkeasti yhteyttä rippikoulupappiin: tuomas.meurman@evl.fi p. 0408281820