15.09. Onneksi olkoon: Sirpa | Palaute | På svenska | In English

Töölön seurakunta

Rippikoulut 2020 Töölön seurakunnassa

Töölön seurakunta

06.09.2019, 10:22
Tervetuloa rippikouluun! Tutustu monipuoliseen tarjontaamme ja ilmoittaudu lokakuun aikana.

Meilahden ja Töölön seurakunnat yhdistyivät kuluvan vuoden alussa uudeksi Töölön seurakunnaksi.

Uudessa Töölön seurakunnassa on vuonna 2020 yhdeksän rippikouluryhmää: seitsemän leiririppikoulua ja kaksi päivärippikoulua.

Ilmoittautuminen vuoden 2020 rippikouluihin on lokakuun aikana eli 1.10.-31.10.2019. Ilmoittautuminen tapahtuu Helsingin seurakuntien sähköisen asiointipalvelun kautta. Linkki ilmoittautumiseen ilmestyy tälle sivulle syyskuun aikana.

Rippikoulu - mitä se on?

kasteopetusta = jokainen, joka on kastettu (tai kastetaan) on oikeutettu saamaan opetusta siitä uskosta, johon hänet on kastettu.

suomalaista nuorisokulttuuria = turvallinen ja hauska paikka pohtia elämän isoja kysymyksiä, omaa itseä, ympäröivää maailmaa ja Jumalaa

puolen vuoden pituinen jakso = ryhmän yhteisiä tapaamisia tammikuusta alkaen, leirijakso ja kaiken huipennuksena konfirmaatio

Rippikouluryhmät 2020

Talvi-Korpirauha

Talvi-Korpirauhan leirijakso järjestetään talvilomalla 16.-23.2.2020 Korpirauhan leirikeskuksessa Siuntiossa. Leirin hinta on 140 euroa. Konfirmaatio on lauantaina 16.5. Temppeliaukion kirkossa. Riparin aloitusviikonloppu on 10.-12.1. Lauttasaaren kirkolla.

Huom! Tämä rippikoulu toteutetaan kantakaupungin seurakuntien Tuomiokirkon, Töölön ja Lauttasaaren yhteistyönä. Jos sinulla on kaveri toisesta seurakunnasta ja haluaisitte samalle riparille, suosi siis tätä vaihtoehtoa!

Kesäkuun päivärippikoulu

Päivärippikoulu on kaupungissa tapahtuva rippikoulu, jonka opetusjakso sijoittuu kesän alkuun 1.-9.6.2019 Kaupunkirippikoulun opetus tapahtuu pääasiassa Meilahden kirkolla nuorten tiloissa, ja lisäksi rippikoulun aikana tehdään vierailuja erilaisiin kohteisiin Helsingissä. Konfirmaatio on 14.6.2019 Meilahden kirkossa.

Vanha-Tuusjärven kartano

Leiririppikoulu Vanha-Tuusjärven kartanossa Heinolassa 10.-17.6. Kartano sijaitsee kauniissa ja tunnelmallisessa järvimaisemassa reilun tunnin bussimatkan päässä Helsingistä. Konfirmaatio on Temppeliaukion kirkossa elokuussa la 15.8.

Kesä-Korpirauha

Kesä-Korpirauhan leirijakso järjestetään juhannuksen yli 17.-24.6. Korpirauhan leirikeskus sijaitsee Siuntion pohjoisosassa suuren metsäalueen keskellä alle tunnin bussimatkan päässä Helsingistä. Konfirmaatio on Meilahden kirkossa su 28.6.

Porkkala

Porkkalan rippikoulun leirijakso järjestetään 1.-8.7. meren rannalla Porkkalan leirikeskuksessa Kirkkonummella alle tunnin bussimatkan päässä Helsingistä. Punkkirokotusta suositellaan Porkkalan leirikeskukseen lähtijöille. Konfirmaatio on leirin jälkeisenä viikonloppuna 11./12.7. myöhemmin ilmoitettavassa Töölön seurakunnan kirkossa.

Mannila

Leiririppikoulu Mannilan leirikeskuksessa hotelli Rantakatin yhteydessä Punkaharjulla 15.-22.7. Mannila sijaitsee upeissa järvimaisemissa Saimaan rannalla noin viiden tunnin ajomatkan päässä Helsingistä. Katso YouTubessa ”Rantakatti Mannila”. Konfirmaatio on leirin jälkeisenä viikonloppuna 25./26.7. myöhemmin ilmoitettavassa Töölön seurakunnan kirkossa.

Kuggom

Leiririppikoulu perinnekeskus Kuggomissa Loviisassa 22.–29.7. Kuggom sijaitsee luonnonkauniissa harjuympäristössä maaseudun idyllissä noin 1,5 tunnin ajomatkan päässä Helsingistä. Konfirmaatio on leirin jälkeisenä viikonloppuna 1./2.8. myöhemmin ilmoitettavassa Töölön seurakunnan kirkossa.

Tievatupa – retkiripari Lapissa

Leiririppikoulu retkeily- ja kurssikeskus Tievatuvalla Saariselällä 2.–9.8. Lapin riparin ohjelmaan kuuluu päiväretkiä ja -vaelluksia Saariselän upeissa maisemissa. Saariselälle matkustetaan tunnelmallisesti bussilla koko päivä. Hinta 400 e. Lapin rippikouluun kuuluu myös kaikille osallistujille pakollinen tutustumisleiri yhtenä viikonloppuna kevään aikana. Konfirmaatio on Temppeliaukion kirkossa su 16.8.

Elokuun päivärippikoulu

Päivärippikoulu on kaupungissa tapahtuva rippikoulu, jonka opetusjakso sijoittuu elokuun alkuun 3.-9.8. Kaupunkirippikoulun opetus tapahtuu pääasiassa Meilahden kirkolla nuorten tiloissa, ja lisäksi rippikoulun aikana tehdään vierailuja erilaisiin kohteisiin Helsingissä. Konfirmaatio on 16.8. Töölön kirkossa.

Yhteistä kaikille rippikouluille

Leirin ja konfirmaation lisäksi ripariin kuuluu myös aloitusviikonloppu ja muita tapaamisia kevään aikana. Niiden tavoitteena on tutustuttaa ripariryhmää keskenään ja antaa kuva seurakunnan toiminnasta. Ryhmän tapaamisten tarkemmat aikataulut saat sitten, kun olet saanut paikan jostain rippikouluryhmästä.

Kaverikoodi

Voit hakea samaan rippikouluryhmään kaverisi kanssa. Samassa kaveriryhmässä voi olla yhteensä 2–3 ystävää. Teillä kaikilla tulee olla samat rippikouluvaihto¬ehdot samassa järjestyksessä. Sopikaa näistä etukäteen ja samalla siitä, kuka teistä il¬moittautuu ensin. Ensiksi ilmoittautuja saa kaverikoodin. Tämän jälkeen muut ilmoittautuvat samaan kaveriryhmään kaverikoodia käyttämällä.

Hinta

Töölön seurakunnan rippikoulujen hinnat: leiri 140€, päivärippikoulu 60€. Lapin leiririppikoulun hinta 400€. Hinta sisältää kaikki ruokailut, ohjelman ja opetuksen sekä leirien osalta myös majoituksen ja bussikuljetukset. Voit halutessasi hakea hyvin perustelluista syistä maksuvapautusta.

Tieto rippikoulupaikasta

Saat tiedon rippikoulupaikasta postitse kotiin marraskuun loppuun mennessä. Kirjeen mukana saat tarkan rippikouluaikataulun sekä tiedon rippikoulusi ohjaajista ja heidän yhteystietonsa.

Mikäli ilmoittautuneita tulee enemmän kuin ryhmissä on paikkoja, etusijalla ovat Töölön seurakunnan jäsenet, muut seurakunnan alueella asuvat sekä alueen kouluja käyvät nuoret.

Tule messiin, tämä on ainutlaatuinen tilaisuus! Sinua odotetaan mukaan.

Kysymyksissä ota rohkeasti yhteyttä rippikoulupappiin: tuomas.meurman@evl.fi p. 0408281820