07.12. Onneksi olkoon: Sampsa | Palaute | På svenska | In English

Töölön seurakunta

Viime hetket - ilmoittaudu vuoden 2020 rippikouluun lokakuun loppuun mennessä

19.09.2019, 10:19 /  päivitetty 04.11.2019, 10:22
Rippikouluun ilmoittaudutaan sähköisellä kaavakkeella. Tässä uutisessa on ilmoittautumisohjeet ja -linkit.

Kaikkien helsinkiläisten rippikoulujen ilmoittautuminen on lokakuussa. Seurakunnat ovat lähettäneet syyskuussa alueellaan asuville vuoden 2020 aikana 15-vuotta täyttäville jäsenilleen kirjeen, jossa kerrotaan tarkemmin oman seurakunnan rippikoulumahdollisuuksista.

Eri seurakuntien rippikoulusivut on koottu tähän uutiseen.

Täältä voit tarkistaa oman seurakunnan.

En kuulu kirkkoon, miten toimin? Rippikouluun voi osallistua, vaikka ei ole kirkon jäsen. Voit tutustua seurakuntien rippikoulusivuihin ja löytää sieltä mukavimmalta vaikuttavan leirin ja ilmoittautua.

Tarjolla on myös erityisrippikouluja niille nuorille, jotka kaipaavat tuetumpia vaihtoehtoja. Vuonna 2020 erityisrippikoulut järjestetään leirinä 1.-5.6. Lohirannan leirikeskuksessa Lohjalla ja päiväriparina 9.-12.6. Helsingissä. Ilmoittautuminen joulukuun alkuun mennessä. Voit ottaa yhteyttä vammaistyön pappiin - mietitään sinulle sopivin vaihtoehto. Yhteystiedot: Kati Koskinen, p. p. 09 2340 2546, 050 380 1060, kati.koskinen@evl.fi.

Ilmoittautumislinkit ovat tämän sivun alareunassa. Lue ensin huolellisesti ilmoittautumisohjeet. Ilmoittautumislinkit avautuvat 1.10. kello 9.00. Ilmoittautua voi 31.10. kello 23.59 asti.

Miten ilmoittaudun?

Kirjautuminen palveluun ensimmäistä kertaa:

Varaa ilmoittautumiseen hetki aikaa ja täytä lomake yhdessä huoltajan kanssa. Ennen ilmoittautumista ohjelma pyytää huoltajaa luomaan tunnuksen ja salasanan. Tunnukset kannattaa säilyttää, sillä samoilla tunnuksilla voi ilmoittautua jatkossa muihin tapahtumiin. Tunnuksen luominen tapahtuu Suomi.fi -tunnistautumispalvelussa verkkopankkitunnusten, varmennekortin tai mobiilivarmenteen avulla. Käyttäjätunnus voi olla esim. sähköpostiosoitteesi, etunimi sukunimi tai muu haluamasi. Salasanan voit määrittää itse (tulee olla väh. 8 merkkiä ja sisältää 3 erityyppistä merkkiä, pieni-/isokirjain, erikoismerkki tai numero). Portaalissa voi päivittää itse omia yhteystietojaan ja ne päivittyvät samalla asiakasrekisteriimme.

Jos sinulla ei ole mahdollista vahvaan tunnistautumiseen otathan yhteyttä seurakuntasi rippikoulupappiin.

Täyttäkää ilmoittautumislomake huolellisesti. Tässä vaiheessa on hyvä kirjata kaikki rippikouluvalinnan kannalta olennaiset asiat, kuten kaveritoiveet, erityistarpeet, sekä jos joku vaihtoehto ei perheellesi sovi.

Kun olette lähettäneet lomakkeen, tarkistakaa, että sähköpostiin on tullut vahvistusviesti, jotta ilmoittautuminen on varmasti tullut perille.

Ilmoittautumisessa nopeus ei ratkaise, vaan kaikki kuukauden aikana ilmoittautuneet ovat samalla viivalla paikkoja jaettaessa.

Kaverikoodi

Ilmoittautumisessa kaverikoodilla nuori voi ”koodata” kaverinsa itseensä niin, että he kulkevat järjestelmässä parina. Koodin saa paluusähköpostissa, kun toinen on ensin ilmoittautunut. Koodi annetaan kaverille, joka käyttää sen oman ilmoittautumisensa yhteydessä. Jos on enemmän kavereita, joiden kanssa toivoisi samalle leirijaksolle tai muita perusteluita, miksi johonkin tiettyyn leirijaksoon toivoo pääsevänsä, voi nämä kaikki kirjoittaa lomakkeen kohtaan ”Muut toiveet”. Rippikouluryhmän koko on 25.

Pääsenkö haluamalleni riparille?

Ilmoittautuessasi sinua pyydetään asettamaan riparitoiveita tärkeysjärjestykseen. Joskus samoille ripareille hakee niin paljon nuoria, ettei kaikkia voi sijoittaa ensimmäisten toiveiden mukaan. Siksi ilmoittautuessa on hyvä merkitä kaikki ne ryhmät, jotka perheelle aikataulullisesti sopivat.

Kerro jo ilmoittautumislomakkeella kaikki perustelut, jos jokin leiriajankohta ei perheellesi sovi.

Nuoret jaetaan rippikouluryhmiin ilmoittautumisen päätyttyä. Tietokoneohjelma pyrkii sijoittamaan nuoren siihen ryhmään, joka on ensimmäisenä vaihtoehtona. Aina tämä ei kuitenkaan onnistu, jos hakijoita samaan ryhmään on paljon.

Maksaminen

Huoltaja saa noin 2 kk ennen leirijakson alkua heräteviestin asiointipalveluun tulleesta laskusta. Viesti lähtee ilmoittautumisessa annettuun sähköpostiosoitteeseen ja tekstarina puhelimeen.

Lasku löytyy maksamattomat maksut -välilehdeltä. Asiointipalvelu toimii kuten verkkokauppa: kun siirryt maksamaan, niin suoritus tulee maksaa heti – eräpäivää tai summaa ei voi muuttaa.

Järjestelmä lähettää automaattisen muistutusviestin viikkoa ennen eräpäivää. Jos laskua ei makseta eräpäivään mennessä, sitä ei voi enää maksaa asiointipalvelun kautta. Tällöin huoltaja saa paperilaskun, jonka lähettämisestä veloitetaan 5 euron laskutuslisä.


Peruutussääntö

Mikäli peruutus tehdään myöhemmin kuin 14 päivää ennen leirin alkua, veloitetaan 50 %. Peruuttamaton ilmoittautuminen laskutetaan kokonaisuudessaan. Vain lääkärintodistus vapauttaa maksusta.

Rippikoulumaksuun voi hakea tukea taloudellisissa ongelmissa seurakunnan diakoniatyöltä.

Ilmoittautumisessa ongelmaa? Ota yhteyttä: prime-tuki.helsinki@evl.fi

Seurakuntien omat ilmoittautumislinkit

Ilmoittautumislinkit avautuvat 1.10. kello 9.00. Ilmoittautua voi 31.10. kello 23.59 asti.

Haaga

Herttoniemi

Kallio

Kannelmäki

Lauttasaari

Malmi

Mikael

Munkkiniemi

Oulunkylä

Paavali

Pakila

Pitäjänmäki

Roihuvuori

Tuomiokirkko

Töölö

Vartiokylä

Vuosaari