10.08. Onneksi olkoon: Lauri, Lasse, Lassi | Palaute
Töölön seurakunta

Hitit ja gospel soivat helluntaina Telia 5G Areenalla

Töölön seurakunta

17.06.2019, 16:53 /  päivitetty 19.06.2019, 15:27
Töölön jalkapallostadionilla lauletaan hittikappaleita Sannista SuomiLOVEen, kun Töölön seurakunta tuo areenalle Gospel Helsinki -kuoron ja maan kärkimuusikot.
Solistit Johanna Försti ja Osmo Ikonen esiintyvät konsertissa Telia 5G Areenalla taustallaan Nina Pakkasen johtamat Gospel Helsinki ja Gospelia kaikille Mass Choir -kuorot.

Solistit Johanna Försti ja Osmo Ikonen esiintyvät Telia 5G Areenalla helluntaina taustallaan Nina Pakkasen johtamat Gospel Helsinki ja Gospelia kaikille Mass Choir -kuorot.

Telia 5G Areena täyttyy sunnuntaina 9. kesäkuuta 2019 sekä lapsiperheistä että musiikin ystävistä. Töölö laulaa ja leikkii – Gospelia kaikille -tapahtuma tarjoaa päivällä toimintaa lapsiperheille kello 11–15. Illalla kello 18 areenalla konsertoivat Gospel Helsinki ja Gospelia kaikille Mass Choir -kuorot solisteinaan Osmo Ikonen ja Johanna Försti. Tapahtuman järjestää Töölön seurakunta yhteistyössä Suomen Lähetysseuran kanssa.

– Seurakunta tekee odottamattoman liikkeen jalkautumalla Telia 5G Areenalle, jonne mahtuu yli kymmenentuhatta ihmistä, Gospel Helsinki -kuoron johtaja Nina Pakkanen sanoo.

Kesänavajaistapahtuma on suunnattu lapsiperheille ja kaikille musiikin ystäville ikään katsomatta. Helluntain tapahtuma on osa uuden Töölön seurakunnan ensimmäistä toimintavuotta.

– Vain suuri seurakunta voi järjestää tämän kokoluokan tapahtumia. Jos sää on hyvä, odotamme areenalle tuhansia ihmisiä, Töölön seurakunnan kirkkoherra Hannu Ronimus sanoo.

Konsertissa lauletaan Sannia ja SuomiLOVEa

Gospel Helsinki -kuoron johtaja Nina Pakkanen aloitti viime vuonna Gospelia kaikille -hankkeen, joka synnytti muun muassa kolmensadan hengen Gospelia kaikille Mass Choir -massakuoron. Massakuoroon oli halukkaita tätäkin enemmän, mikä osoittaa kysyntää gospellaululle.

Gospelmusiikki on yhteisöllistä, ja siinä myös yleisö pääsee osallistumaan musiikkiin.

– Biisejä improvisoidaan konserttihetkessä uuteen muotoon. On kutkuttavaa päästä kosketukseen yleisön kanssa ja luoda spontaanisti uutta musiikkia, Pakkanen sanoo.

Yhteislaulua on luvassa myös Telia 5G Areenalla. Solistit Ikonen ja Försti esiintyvät paitsi yksin myös yhdessä gospelkuorojen ja konserttiyleisön kanssa.

– Tästä tulee aivan uusi kokemus. Tällaisen kuoron kanssa olen esiinynyt vain kerran aiemmin, Försti sanoo.

Konsertissa lauletaan muun muassa Beatlesin, Jenni Vartiaisen, Sannin ja Juha Tapion hittikappaleita. Yllätyksiäkin on luvassa.

– Olisi mahtavaa kuulla jengin laulavan! Luvassa on muun muassa SuomiLOVE-ohjelmasta tuttu biisi, Ikonen sanoo.

Ykkösmuusikot yllyttävät yhteislauluun

Gospel on tuttua sekä Förstille että Ikoselle. Försti teki viime syksynä oman gospelkiertueensa, ja Ikonen on esiintynyt tänä keväänä muun muassa Stadin Suvivirsi -tapahtumassa.

– Konserttia ei tarvinnut kauaa harkita, koska messissä ovat paitsi huippubändi ja -kuoro myös Johanna Försti, Ikonen sanoo.

Solistit toivovat herättävänsä henkiin yhteislauluperinteen, sillä konsertin ohjelmisto on tuotu tähän päivään. Bändissä soittavat Suomen kärkimuusikot Joonatan Raution johdolla.

– Yhteislaulussa on voimaa. Jokainen voi laulaa juuri sellaisella äänellä, joka itsellä on. Suomessa tällaisille areenoille on harvinaista päästä yleisöön veloituksetta, Försti sanoo.

Kyseessä on ensimmäinen kirkollisen tahon järjestämä tapahtuma Telia 5G Areenalla.

– Musiikillisesti meille on tulossa ihan mielettömät bileet, Pakkanen lupaa.

Teksti ja kuva: Niina Kellinsalmi