15.12. Onneksi olkoon: Heimo | Palaute | På svenska | In English

Tapanilan kirkko

Syksyn konserteissa kamarimusiikkia, jazzia ja hengellistä musiikkia

Malmin seurakunta

14.08.2019, 11:10 /  päivitetty 11.09.2019, 09:49
Syksyllä kuullaan suomalaisen jazzin pioneeria, kamarimusiikkia ja monipuolista laulumusiikkia. Tuttuun tapaan Siltamäen seurakuntakodilla lauletaan myös yhdessä hengellisiä lauluja.

Syyskuun alussa viikkotoiminnan alkaessa käynnistyy taas seurakunnan monipuolinen musiikkielämä. Etsitkö sinä itsellesi musiikkiharrastusta? Malmin seurakunnasta löytyy kuoroja ja musiikkiryhmiä sekä aloitteleville että kokeneille harrastajille. Lisäksi Malmilla, Puistolassa ja Viikissä kokoontuvat lasten kuorot.

Jazzia ja jousikvartettia

Syyskuun aloittaa kanttori Timo Ollin sävellyskonsertti Malmin kirkossa sunnuntaina 8.9. klo 18. Konserttiin on vapaa pääsy.

Pekka Toivonen Piano Week levittäytyy syyskuussa pääkaupunkiseudun kirkkoihin. Malmin kirkossa Toivosta voi kuulla keskiviikkona 11.9. klo 19. Konserttiin on vapaa pääsy, ohjelmamaksu. Jazz Finlandin sivuilla Toivosen musiikkia kuvataan ”hiljaisuudesta ammentavaksi, kuulijan sielua eheyttäväksi elämysmatkaksi”.

Viikin kirkossa soi sunnuntaina 15.9. klo 18 cembalo ja saksofoni, joilla improvisoivat Esa Pietilä ja Assi Karttunen. Kirkkomusiikin päivän konsertissa Malmin kirkossa torstaina 19.9. klo 18 voi kuulla suomalaisen jazzin pioneeria, Junnu Aaltosta sekä jazzpastorina tunnettua Markku Saloa.

Syyskuun lopulla 22.9. klo 18 Puistolan kirkossa on tarjolla kamarimusiikkia jousikvartetilta, jossa soittavat Sini Virtanen, Sirkka Kuula, Tarja Koskinen ja Tuija Vainio. Myös lokakuussa 13.10. klo 18 Puistolan kirkon kamarimusiikki-illassa kuullaan viulua ja selloa, esiintyjinä Varpu Heikinheimo, viulu, Laura Martin, sello ja Martin Malmgren, piano.

Äidiltä tyttärelle -konsertissa Malmin kirkossa 29.9. klo 18 laulavat Katriina ja Laura Pyrrö. Laulumusiikkia on tarjolla myös lokakuisena sunnuntaina 6.10. klo 18, kun Viikin kirkossa kanttori Tiia Maria Saari, sopraano, laulaa yhdessä Kullervo Latvasen, baritoni, kanssa ja Daugas Neverovasin, piano, säestämänä.

Syksyyn mahtuu myös muun muassa Elvistä ja rukousta, Helsingin Kirkkomusiikkipiirin kuorokurssin päätöskonsertti ja kitaramusiikkia.

Lisäksi marraskuussa seurakunnassa järjestetään Kotikirkko soi -viikko, joka tarjoaa monipuolisia musiikkielämyksiä lähikirkossasi eri puolilla seurakuntaa. Viikon ohjelmassa muun muassa Debussyä, virsikaraokea ja kantelemusiikkia sekä Pekka Simojoen ja Petri Laaksosen illat. Viikkoon sisältyy myös pyhäinpäivän musiikkihartaudet Malmin hautausmaan isossa kappelissa.