17.06. Onneksi olkoon: Urho | Palaute
Tapanilan kirkko

Pyhäinpäivänä tuhansia vierailijoita hautausmaalla ja kirkoissa

Malmin seurakunta

04.11.2019, 19:17 /  päivitetty 06.11.2019, 10:55
Pyhäinpäivänä sytytettiin kynttilöitä rakkaille. Kirkoilla ja hautausmaalla pyhäinpäivän viettoon osallistui tuhansia ihmisiä.

Lauantaina seurakunnassa vietettiin aamumessun lisäksi useita kynttiläkirkkoja, joissa muistettiin vuoden aikana hautaan siunattuja seurakuntalaisia.

Alueellamme sijaitseva Malmin hautausmaa on monelle tärkeä paikka ja hautausmaalla vieraili viikonlopun aikana tuhansia ihmisiä muistamassa läheisiään, hiljentymässä musiikkihartauksissa ja keskustelemassa työntekijöiden kanssa.

Hautausmaalla ihmisiä oli kohtaamassa myös seurakunnan vapaaehtoinen Risto Alaja.

– Tunnelma oli lämmin ja ihmiset olivat iloisia ja kiitollisia. Oli ilo saada olla toivottamassa ihmisiä tervetulleiksi ja tarjota kahvia, teetä tai kuumaa mehua. Monen kanssa tuli juteltua erilaisista asioista. Koska itse olen erityisen kiinnostunut Malmin hautausmaan historiasta ja tarinoista, niitä oli kiva kertoa halukkaille.

Jo kahtena kesänä seurakunta on palannut Malmin hautausmaalle hautausmaapapin kohtaamaan siellä vierailevia. Pyhäinpäivänä läsnäolo koettiin myös tärkeäksi.

– Kyllä kävijämäärä kertoo jotain siitä, että olimme seurakunnan palvelutehtävän, ihmisten kohtaamisen ytimessä, toteaa Alaja.

Pyhäinpäivän aattona lapset täyttivät Malmin kirkon, jossa vietettiin jo perinteeksi muodostuneita Mörköbileitä. Lasten juhlissa oli mahdollisuus paitsi hassutella, myös kertoa piirtäen ja jutellen omista huolistaan ja peloistaan.

– Mörköbileissä ollaan syksyn hämärissä lasten rinnalla kohtaamassa heitä ehkä pelottavia asioita, kertoo Karkkipiispana menossa mukana ollut Lasten kirkko -median päätoimittaja ja pappi Anita Ahtiainen Kirkko ja kaupungin haastattelussa.

Lastenjuhla viestii siitä, että kirkkoon ovat tervetulleita kaikenikäiset ja sinne mahtuu sekä hiljentymistä että leikin iloa.