27.01. Onneksi olkoon: Viljo | Palaute
Tapanilan kirkko

Musiikkia, hiljentymistä ja yhdessäoloa pääsiäisenä

Malmin seurakunta

02.04.2019, 12:41 /  päivitetty 18.04.2019, 11:31
enkelipatsas

Hiljaisella viikolla Malmin seurakunnassa on keskusteltu muun muassa rauhan teemoista ja kuultu muistoja juutalaislasten päiväkirjoista toisen maailmansodan ajalta. Pääsiäiskertomuksen äärelle on voinut hiljentyä arki-iltojen hartauksissa ja messuissa sekä lukuisissa konserteissa niin kirkoissa kuin paikallisessa pubissakin. Myös lapsille on järjestetty omaa pääsiäisohjelmaa.

Kiirastorstaina vietetään ehtoolliskirkkoja, pitkäperjantaina Jeesuksen kuolinpäivän jumalanpalveluksia ja lauantaina yömessuja. Ensimmäisen pääsiäispäivän messuja on useassa kirkossa ja toisena pääsiäispäivänä vietetään koko seurakunnan yhteistä messua Malmin kirkossa.

Pääsiäisen messut, hartaudet ja jumalanpalvelukset löydät täältä. Tervetuloa myös yhteisille pääsiäisaterioille kirkolle. Aterioille ilmoittaudutaan ennakkoon.

VIELÄ EHDIT NÄIHIN

Pitkäperjantain pysäkki Pihlajamäen kirkolla pitkäperjantaina 19.4. klo 13–16. Tule mukaan levolliseen pitkäperjantaihin takkatulen, hiljaisuuden, musiikin kuuntelun ja kuvien maailmaan. Mahdollisuus luoda hiljaisuuden kuvia maalaten, piirtäen, askarrellen. Kevyttä kasvisruokaa, vapaaehtoinen 5 e maksu. Pysäkin jälkeen kirkossa on hartaus klo 16. Ilmoittautuminen viimeistään ke 17.4. sari.hakuri@evl.fi tai p. 050 544 0554.

Hiljaisuuden iltapäivä -retriitti Tapulin seurakuntakodilla on peruuntunut. Halutessasi voit kysyä vapaita paikkoja Pihlajamäen kirkon iltapäivään. (ks. yllä)

Pergolesin Stabat Mater Malmin kirkossa pitkäperjantaina 19.4. klo 15. Heli Närhi ja Minna-Sisko Mutanen, laulu.

Haydn: Seitsemän sanaa ristillä Viikin kirkossa pitkäperjantaina 19.4. klo 17. Felis-kvartetti ja Marjasisko Varha.

Pääsiäiskonsertti Viikin kirkossa sunnuntaina 21.4. klo 18 klo 18. Maria Kettunen, mezzosopraano ja Jyrki Korhonen, basso. Vapaa pääsy. Ohjelma 10 e.

Monologi-näytelmä Markuksen evankeliumi Malmin kirkossa pääsiäissunnuntaina 21.4. klo 16. Huom! Aika on vaihtunut. Ei monologia kiirastorstaina. Tornion kaupunginteatterin johtaja Pauli Mahlamäki tulkitsee evankeliumin kymmenet historialliset henkilöhahmot. Esityksen kesto on noin kaksi tuntia. Vapaa pääsy.