29.05. Onneksi olkoon: Oiva, Oliver, Olivia, Oivi | Palaute

Koko Helsinki

  • Valkoinen valikkosymboli, kolme vaakaviivaa päällekkäin

Videoitu jumalanpalvelus Tuomiokirkosta

Tuomiokirkkoseurakunta

Kalenteri ja kellosymboli24.05.2020 klo 10:00 - 11:00 Ylösalaisin olevan pisaran muotoinen paikkasymboliHelsingin tuomiokirkko, Unioninkatu 29, 00170 Helsinki

Helsingin tuomiokirkon jumalanpalveluksiin on mahdollista osallistua sunnuntaisin klo 10 netin välityksellä Tuomiokirkkoseurakunnan Facebook-sivulla tai Youtube-kanavalla. Jumalanpalveluksen tallenteen voit katsoa myös jälkikäteen sinulle parhaiten sopivana ajankohtana.

6. sunnuntai pääsiäisestä

Ennen taivaaseenastumistaan Kristus lupasi omilleen Pyhän Hengen ja kehotti heitä odottamaan tämän lupauksen täyttymistä. Kristuksen lupaama Pyhä Henki luo yhteyden taivaaseen astuneen Herran ja opetuslasten (seurakunnan) välille, karkottaa pelon ja tekee kristityt osallisiksi Kristuksesta ja hänen lahjoittamastaan pelastuksesta. Pyhä Henki vakuuttaa kristityille, että he ovat Jumalan lapsia ja saavat Jeesuksen tavoin kutsua Jumalaa nimellä Abba, Isä.

Liturgina Henrik Wikström, saarnaa Sirkka-Liisa Raunio. Urut Matti Vaakanainen ja kanttorina Elisa Murtoperä. Somessa päivystää Maikki Viljanen-Pihkala.

----------------------------------

Tuomiokirkkoseurakunnan Facebook-sivulla ja Youtubessa päivystää jumalanpalveluksen aikana seurakunnan työntekijä. Näissä kanavissa voit halutessasi keskustella tai kommentoida jumalanpalvelusta, tai pyytää vaikkapa esirukousta jonkin mielessäsi olevan asian puolesta.

Piispojen sopimuksen mukaisesti jumalanpalvelukset toimitetaan ilman ehtoollista ja siten, että paikalla ovat vain jumalanpalveluksen toimittajat. Kyseessä on varotoimenpide koronaviruksen leviämisen rajoittamiseksi.