25.01. Onneksi olkoon: Paavo, Pauli, Paul, Paavali | Palaute
Koko Helsinki

Verkkokonsertti Kuvitteleva kitara

Oulunkylän seurakunta

Kalenteri ja kellosymboli07.07.2020 klo 19:00 - 19:10 Ylösalaisin olevan pisaran muotoinen paikkasymboli

Tervetuloa Santeri Rautiaisen verkkokonserttiin klo 19 Oulunkylän seurakunnan Facebook-sivulla sekä Youtube-kanavalla.

Kitaristi Santeri Rautiainen soittaa J.S. Bachin musiikkia Käpylän kirkossa.

Samalla hän kertoo Kuvitteleva kitara –konserttikokonaisuudesta, joka on kuullaan perjantaina 4.9. klo 19 Käpylän kirkossa. Kirkot avautuvat live-konserteille taas syyskuussa, tervetuloa paikalle silloin!

Taiteilijaesittely:

Santeri Rautiainen on nuori muusikko, jolle innokkuus ja analyyttisyys eivät ole toisiaan poissulkevia elementtejä. Sukupolvensa kitaristeista hän on aktiivisimpia konsertoijia; kesinä 2018-2019 hän soitti sooloresitaalit noin 30 kirkossa ympäri maata. Hän on esiintynyt viime aikoina myös Euroopassa. Kamarimusiikin parissa hän on työskennellyt niin Piazzollan kuin mikrotonaalisen nykymusiikin parissa. Rautiaisen yhteistyökuviot ovat vaihdelleet uuden musiikin kantaesittämisestä Uusinta- yhtyeen kanssa barokkimusisointiin edesmenneen baritonilegenda Dmitri Hvorostovskin ja Kaunasin kaupunginorkesterin kanssa, kapellimestari Constantin Orbelianin johdolla. Hän on esiintynyt Kamarikesä-, What Ever Works- Tampere Guitar Festival- ja Sipoon Äänet- musiikkifestivaaleilla.

Musiikillisen peruskivensä hän muurasi vuosina 2012-2018 opiskellessaan Sibelius-Akatemialla, opettajinaan Ismo Eskelinen ja Otto Tolonen. Lisäksi hän on suorittanut vanhan musiikin opintoja Assi Karttusen ja Eero Palviaisen johdolla. Tärkeitä vaikutteita ovat olleet mestarikurssit Oscar Ghiglian, Jüdicael Perroyn, Manuel Barruecon ja David Russellin kanssa. Sibelius-Akatemian jälkeen hän on opiskellut Alicanten yliopiston kitaristeille suunnatussa mestariohjelmassa, ja syksystä 2019 eteenpäin hän jatkaa musiikkiin tutustumista Carlo Marchionen johdolla Maastrichtin konservatoriossa.

Soitinrakentajansa Philipp Neumannin kanssa Rautiainen suunnittelee toteuttavansa tulevaisuudessa projektin, jonka tuloksena syntyy soitin, joka mahdollistaa klassisen kitaran soittotekniikoiden toteuttamisen elektronisessa äänimaailmassa. Hän myös haaveilee thereminin omistamisesta.

Santeri Rautiaisen soittoa voi kuunnella soundcloud-sivulta: https://soundcloud.com/anteriautiainen