03.08. Onneksi olkoon: Nea, Linnea, Neea, Vanamo | Palaute
Koko Helsinki

Taidenäyttely: Maalasin sinun kuvasi - Anna Alm

Tuomiokirkkoseurakunta

Kalenteri ja kellosymboli25.06.2021 klo 11:00 - 17:00 Ylösalaisin olevan pisaran muotoinen paikkasymboliHelsingin tuomiokirkon krypta, Kirkkokatu 18, 00100 Helsinki

Korona-aikana ihmiset ovat joutuneet elämään etäällä toisistaan. Lappilaisen kuvataiteilija, taidemaalari Anna Almin näyttely tuo Tuomiokirkon kryptaan kasvokuvia tavallisista miehistä, joiden ei pitänyt päätyä gallerioiden seinälle. He eivät ole kuuluisia henkilöitä eikä kuvissa ole tekstiä kuvan selittäjänä. Minä maalasin kuvasi tuo kasvot lähelle ihmistä, maalauksia hiljaisuudessa. Näyttely on avoinna 22.6.-4.7. ma-la klo 11-17 ja su klo 12-17. Vapaa pääsy.

Minä maalasin kuvan kasvoistasi.
Sukelsin silmiin, tutkin värisävyjä.
Luonnostelin, piirsin, kirjoitin ja opettelin
kasvojasi uudestaan ja uudestaan.
Pieniä hetkiä, joissa katse siirtyy käsien kautta
paperille viivoiksi, väreiksi ja pinnoiksi.
Istuit hetken edessäni ja jatkoit matkaasi.
Maalaus jäi minulle muistoksi.
Olit vakava ja surullinen
ja minä maalasin kuvasi.

Taidenäyttely, Helsingin tuomiokirkon kryptassa. Avoinna 22.6.-4.7. Ma-la 11-17 ja su 12-17. Kulku Kryptaan osoitteesta Kirkkokatu 18 tai esteettömästi kirkkosalista hissillä. Näyttely toteutetaan rajoitetulla yleisömäärällä, voimassa olevat koronarajoitukset huomioon ottaen. Muistutamme kiinnittämään huomiota turvaväleihin ja käsihygieniaan. Tilassa on tarjolla kasvomaskeja ja käsidesiä. Ethän tule paikalle, jos sinulla on flunssan oireita.