23.09. Onneksi olkoon: Mielikki, Minja, Miisa | Palaute
Koko Helsinki

Musiikkia kesäillassa -konsertti: Kamarikuoro SonorEnsemble, johtaa Hanna Remes

Yhteinen seurakuntatyö

Kalenteri ja kellosymboli18.08.2021 klo 18:00 - 19:00 Ylösalaisin olevan pisaran muotoinen paikkasymboliKarunan kirkko, Seurasaaren ulkomuseo, Seurasaari, 00250 Helsinki

Huom! sadevaraus: Mikäli sataa, konsertti järjestetään pelkästään striimikornserttina verkossa.

Ohjelma:

Jaakko Mäntyjärvi: Alleluia delle pietre dure
Psalmi 97: 1, 4–5

Hreidar Ingi Thorsteinsson: Ubi caritas

Felix Mendelssohn Bartholdy: Denn er hat seinen Engeln befohlen
Psalmi 91: 11–12

*****

Selim Palmgren, Niilo Mantere: Sen muistan päivän

Toivo Kuula, Lauri Kemiläinen sov. Eino Linnala: Iltatunnelma

*****

Mia Makaroff, Tommy Tabermann: Sanot

Toni Edelmann, Johann Wolfgang von Goethe, suom. Uuno Kailas sov. M.L.: Armaan läheisyys

Mia Makaroff , Tommy Tabermann: Sisimmässään jokainen on tuuli, Teoksen kantaesitys

*****

Selim Palmgren, Valter Juva: Luonterin rannalla

Selim Palmgren, V.A. Koskenniemi: Rukous

Selim Palmgren, V.A. Koskenniemi: Poppelit

Kamarikuoro SonorEnsemble

Kamarikuoro SonorEnsemble on perustettu vuonna 2002 johtajansa Hanna Remeksen kuoronjohdon A-tutkintoa varten. Kuoro debytoi tutkintokonsertissa vuonna 2004 esittäen Francis Poulencin Un soir de neige -kantaatin. Laulajisto koostuu noin 21 aktiivisesta musiikin harrastajasta, joiden tavoitteena on kuulas, vapautunut ja yhtenäinen sointi. Ohjelmisto muodostuu monipuolisesta taide- ja rytmimusiikista. SonorEnsemblen vuosittaisia tapahtumia ovat kesäinen musiikkihetki Karunan museokirkossa Seurasaaressa ja joulukonsertti Paavalinkirkossa. Lisäksi kuoron toimintaan kuuluvat säännölliset kilpailu- ja konserttimatkat, erilaiset musiikkiprojektit sekä pienimuotoisemmat esiintymiset. Viime vuosien kohokohtia ovat olleet Rooman matka Helsingin piispojen seurueessa, kisamatkat Malagaan ja Korfulle sekä Veli-Pekka Hännisen käsikirjoittaman ja Säde Bartlingin säveltämän Samaan aikaan toisaalla -passiodraaman sekä Kaj-Erik Gustafssonin Irja Askolan tekstiin säveltämän Messu pääsiäisyönä -pääsiäiskantaatin kantaesitykset yhteistyökuorojen, solistien ja orkesterin kanssa. Syksyllä 2020 SonorEnsemble esiintyi Hanna Remeksen tohtorintutkinnon viidennessä opin- ja taidonnäytteen osassa. Vuoden 2020 joulukonsertti jouduttiin perumaan koronapandemian rajoitusten vuoksi. Lähitulevaisuuden haaveissa on konserttimatka Provenceen. Tässä konsertissa kuoro kantaesittää Mia Makaroffin säveltämän teoksen Sisimmässään jokainen on tuuli.

Vaaleahiuksinen nainen mustassa paidassa kädet sivuille ojennettuina

Kemiläissyntyinen MuT Hanna Remes (s. 1973) on kouluttautunut Sibelius-Akatemiassa. Vuonna 2001 Remes valmistui musiikin maisteriksi kirkkomusiikin osastolta kuoronjohto ja laulu pääaineinaan. Vuonna 2004 hän suoritti kuoronjohdon A-tutkinnon ja valmistui 2006 esittävän säveltaiteen osastolta kuoronjohto pääaineenaan. 2021 Hanna Remes valmistui musiikin tohtoriksi Taideyliopiston Sibelius-Akatemian Doc-Mus-yksiköstä. Näiden lisäksi hänellä on musiikkipedagogin tutkinto Keski-Suomen Konservatoriosta. Hanna Remes on johtanut Helsingin Laulua syksystä 1998, Kilven Kuoroa syksystä 2000 ja Sekakuoroliiton Liittokuoro FluoCantoa syksystä 2019. Remes perusti Kamarikuoro SonorEnsemblen syksyllä 2002. Hanna Remes työskentelee Helsingin hiippakunnan tuomiokapitulissa hiippakuntasihteerinä. Lisäksi hän toimii Sekakuoroliiton taiteellisena johtajana ja Sulasolin taiteellisen toimikunnan jäsenenä.

Konserttiin on vapaa pääsy ja ilmainen ohjelma. Yleisöä otetaan saapumisjärjestyksessä mahdollisten koronarajoitusten mukaan.

Konsertti on nähtävissä myös striimattuna Kirkko Helsingissä YouTube-kanavalla ja Museoviraston sivuilla.

Tämän sivun kuvat: Pentti Mansukoski, Elfhill

Järjestäjä: Helsingin seurakuntayhtymä yhteistyössä Museoviraston kanssa
Liput: Tapahtuma on maksuton.