21.04. Onneksi olkoon: Anssi, Anselmi | Palaute | På svenska | In English

Koko Helsinki

Hiljaisen rukouslaulun jatkokurssi - Syvemmälle psalmilauluun

Kallion seurakunta

19.02.2019 klo 17:30 - 20:00 Vaatii ilmoittautumisen

Laulamme keskiaikaisia rukouksia suomeksi ja latinaksi. Laulut opetellaan korvakuulolta. Sinun ei tarvitse osata ns. laulaa eikä lukea nuotteja. Rukouslaulu on kokonaisvaltaista: ikiaikaiset tekstit ja sävelet soittavat kehoamme ja hoitavat meitä. Laulujen keskittynyt toisto ja kehon resonanssin herkkä kuuntelu voivat johdattaa mielemme rukouksen sydämen rukoukseksi.

Kurssin ohjelma muotoutuu jokaisella kurssilla hieman erilaiseksi osallistujien mukaan. Tärkeä osa kurssia on äänen ja hiljaisuuden vuorottelu. Laulamisen lomassa viipyilemme sen tuomassa levossa. Varsinaisten kokonaisten laulujen kanssa vuorotellen laulamme pitkiä vokaaliäänteitä, jotka yksinkertaisuudessaan ovat kaikista mielenkiintoisimpia. Ne vievät meitä syvemmälle mietiskelyyn ja samalla tietoisuuteen kehosta ja tästä hetkestä. Kurssin erityisenä teemana psalmilaulu suomeksi ja latinaksi keskiajan gregoriaanisilla sävelmillä.

Kurssin aikana yläsävelharjoitukset, laulujen moodit ja psalmilaulu tulevat tutuiksi pienten harjoitteiden kautta. Missään vaiheessa ei tarvitse murehtia, mitä osaa. Jokaisen ääni on tervetullut sellaisenaan.

Osallistuaksesi kurssille sinun ei ns. tarvitse osata laulaa eikä lukea nuotteja. Mukaan rukouslaulun tunnelmaan pääsee omalla äänellään hellästi huokaamalla.

Diakonissalaitoksen kirkossa (Alppikatu 2) tiistaisin klo 17.30–20 Jatkokurssi 19.2., 26.2., 5.3. ja 12.3. Hinta 52€. Ohj. pedagogi, MuT Hilkka-Liisa Vuori.