23.03. Onneksi olkoon: Akseli | Palaute | På svenska | In English

Koko Helsinki

Messu Munkkivuoressa -RIPPIKOULUSUNNUNTAI

Munkkiniemen seurakunta

20.01.2019 klo 11:00 - 12:00 Munkkivuoren kirkko, Raumantie 3, 00350 Helsinki

Messu Munkkivuoren kirkossa joka sunnuntai klo 11 kutsuu kaikenikäisiä, kokoisia ja näköisiä etsijöitä ja uskon tien kulkijoita. Ajattelemme, että messu voi olla levähdyspaikka, anteeksisaamisen ja armon vastaanottamisen paikka, kiitollisuuden paikka, hädän ja ahdistuksen jakamisen paikka.

Toivomme, että messuun ja sen jälkeen kirkkokahville voisi olla matala kynnys tulla ja sellaiseksi tahdomme kirkkoamme ja seurakuntaamme edelleen kehittää.

Jos sinulla on ideoita ja palautetta, niin kuulemme mielellämme. Kirkossa on palautelaatikko ja palautteita voit kertoa messun toimittavalle papille tai jättää sähköpostilla munkkiniemi.srk@evl.fi tai tarja.frilander@evl.fi

Rippikoulusunnuntain messu Munkkivuoren kirkossa

Rippukoulusunnutaina 20.1. kutsutaan Munkkivuoren kirkkoon kaikki vuonna 2019 rippikoulun aloittavat nuoret sekä heidän vanhempansa. Päivä alkaa yhteisellä messulla klo 11 Munkkivuoren kirkossa ja jatkuu sen jälkeen infotilaisuudella Munkkivuoren seurakuntatalolla. Infotilaisuudessa uusille riparilaisille jaetaan rippikoulun toimintakortit eli riparipassit, joihin kerätään merkintöjä koko kevään ajan osallistumalla erilaisiin seurakunnan tilaisuuksiin ja oman ryhmän tapaamisiin.

Pyhän aiheena on Jeesus ilmaisee jumalallisen voimansa. Kaanan häitä kuvaava teksti oli aikoinaan yksi loppiaisen aiheista. Kun kertomus tietäjistä liitettiin keskiajalla loppiaiseen, evankeliumiteksti Kaanan häistä sijoitettiin toiseen loppiaisen jälkeiseen sunnuntaihin. Näin kirkkovuodessa siirrytään Jeesuksen lapsuudesta hänen julkisen toimintansa alkuun. Jeesus kutsuu ihmisiä näkemään Jumalan suuria tekoja.

Messun toimittaa Leo Glad, kanttorina Senni Valtonen. Mukana Riikka Kuusisalo, Hetu Saarinen, Tarja Frilander ja Jouni Hartikainen.