17.10. Onneksi olkoon: Saana, Saini | Palaute
Koko Helsinki

Lasten pyhäinpäivä Hietaniemen hautausmaalla

Kalenteri ja kellosymboli06.11.2021 klo 16:00 - 19:00 Ylösalaisin olevan pisaran muotoinen paikkasymboliHietaniemen hautausmaa, Hietaniemenkatu 20, 00100 Helsinki


Halaa lohtunallea, lähetä terveisiä rakkaalle ja kurkkaa satujen maailmaan!

Lapsiperheiden pyhäinpäivätapahtuma järjestetään ensimmäistä kertaa Hietaniemen hautausmaalla lauantaina 6.11. klo 16–19. Kantakaupungin seurakunnat toivottavat perheet tervetulleiksi ihmettelemään, kyselemään ja muistelemaan rastiradalle, jonka jokaisella rastilla on tavattavissa kantakaupungin seurakuntien työntekijöitä ja vapaaehtoisia. Kasvatuksen ammattilaiset, papit sekä muut seurakuntien työntekijät ja vapaaehtoiset ovat paikalla keskustelua ja kohtaamisia varten.

Koko perhe voi käydä sytyttämässä kynttilän rakkaiden haudoille tai muualla haudattujen portaille. Yhdessä perheen kanssa voi muistella edesmenneitä läheisiä ja antaa näin lapselle kokemuksen siitä, että me kaikki kuulumme muistojen ketjuun.

Rastiradan seitsemällä eri pisteellä muistellaan oman elämän tärkeitä ihmisiä, halataan lohtunallea, kurkataan satumaiseen peiliin, etsitään valon pilkahduksia, kuunnellaan satuja ja koristellaan kynttilä. Reitin varrella voi bongata enkeleitä, ja totta kai myös ihastella kynttilämerta ja hämärää hautausmaata.

Voit kiertää radan haluamassasi järjestyksessä joko kokonaan tai pistäytyä vain tietyillä rasteilla - mikä vain sopii parhaiten sinun perheellesi. Kävelymatkaa vanhalta kappelilta uudelle kappelille ja sieltä sankarihaudoille kertyy yhteensä noin 1–2 km, jos radan kiertää järjestyksessä. Tutustu rastiradan karttaan, jonka voit myös ladata itsellesi tästä.

Kasvatuksen ammattilaiset, papit sekä muut seurakuntien työntekijät ja vapaaehtoiset ovat paikalla keskustelua ja kohtaamisia varten.

Musiikkia

Uuden kappelin luona Saari- ja Aurinkokuorot laulavat klo 16–16.45. Vanhassa kappelissa kuullaan harppumusiikkia ja kappelin ulkopuolella esiintyy Cantores Minores -kuoron lauluryhmä Terhi Orpanan johdolla klo 16–16.30.

Mitä tarvitset mukaan?

Ota mukaan taskulamppu sekä hautakynttilä ja tulitikut. Varaudu säänmukaisella, lämpimällä pukeutumisella.

Saapuminen

Hautausmaalle on suositeltavaa saapua joukkoliikennettä suosien tai keskustasta kävellen. Hautausmaan parkkipaikkoja on käytössä vielä tavallista rajoitetummin.

Paikalle voi saapua kaikista hautausmaan porteista ja rasteilla vierailla vapaasti valiten. Voit siis kiertää radan haluamassasi järjestyksessä joko kokonaan tai pistäytyä vain tietyillä rasteilla. Edetkää perheenne voimavarojen mukaan.

Lataa tästä hautausmaan lähestymiskartta.

Huom!

Vanhemmat vastaavat lastensa turvallisuudesta. Vanhat hautakivet ovat hauraita. Poluilla ja hiekkateillä kulkeminen on kuitenkin turvallista.

Tapahtuman järjestää Kallion, Lauttasaaren, Paavalin ja Töölön seurakunnat sekä Tuomiokirkkoseurakunta yhdessä Hietaniemen hautausmaan kanssa.