02.08. Onneksi olkoon: Kimmo | Palaute
Koko Helsinki

Kesäkonsertti taivasalla

Lauttasaaren seurakunta

Kalenteri ja kellosymboli22.07.2021 klo 14:00 - 15:00 Ylösalaisin olevan pisaran muotoinen paikkasymboli

Lauttasaaren kesäkonsertit soivat taas - torstaisin klo 14 eri puolella saarta.

Torstaina 22.7. klo 14 Marika Hölttä sopraano ja Juho Lepistö, piano.
Taloyhtiö, Lauttasaarentie 18

Konsertti on maksuton ja kaikille avoin. Tervetuloa!


ESITTELY:

Tämä kesäpäivän konsertti johdattaa kuulijat Oskar Merikannon rakastettujen sävelien kautta operetin kuplivaan ja hullunkuriseenkin maailmaan. Konsertissa kuullaan sävelmiä muun muassa Lepakko- ja Iloinen Leski-opereteista, pienoisooppera Telephonesta sekä yksi vaikeimpiin koloratuuriaarioihin kuuluva Glitter and be gay operetista Candide.

—————-

Lappeenrantalainen koloratuurisopraano Marika Hölttä on opiskellut klassista laulua sekä musiikkiteatteria Sibelius-Akatemiassa ja Teatterikorkeakoulussa. Kilpailumenestystä Marika on saavuttanut Lappeenrannan laulukilpailujen 2019 toisella palkinnolla sekä toisella palkinnolla kansainvälisessä laulukilpailussa Havet's Röst vuonna 2018.

Marika on laulanut mm. Sinfonia Lahden, Joensuun Kaupunginorkesterin, Vaasan kaupunginorkesterin, Saimaa Sinfoniettan, Kymi Sinfoniettan sekä Helsingin Barokkiorkesterin solistina. Suomen lisäksi Marika on konsertoinut Virossa sekä Italiassa.

Oopperarooleista mainittakoon sopraanon roolit Suomen Kansallisoopperan Lasten Reininkullassa 2020-2021 sekä Lähde 2021-2022, Cosi fan tutte: Despina (Mozart), Pohjalaisia: Liisa (Madetoja), Bayreuthin Lasten Ring Juhlaviikoilla 2019: Freia sekä Waldvogel (Wagner), Viktoria ja hänen husaarinsa: O Lia San (Abraham), Prinsessa Adalmina: Adalmina (Autio) sekä Taikahuilu: Yön kuningatar (Mozart, konserttiversio). Lisäksi Hölttä on kantaesittänyt nykyoopperoita sekä muuta modernia laulumusiikkia.

Marikaa ovat tukeneet Suomen Kulttuurirahasto, Taiteen Edistämiskeskus sekä Pro Musica -säätiö. Hölttä oli Richard Wagner -kulttuuriyhdistyksen vuoden 2017 stipendiaattina.

Pianisti Juho Lepistö valmistui musiikin maisteriksi Taideyliopiston Sibelius-Akatemiasta vuonna 2020, jossa hänen opettajinaan toimivat Ilmo Ranta ja Tuija Hakkila. Opintojaan hän on täydentänyt mm. Matti Raekallion, Arie Vardin, Liisa Pohjolan ja Olli Mustosen mestarikursseilla.

Lepistö on esiintynyt laajalti niin solistina, kamarimuusikkona kuin liedpianistinakin sekä saavuttanut menestystä useissa kotimaisissa kilpailuissa. Hänet on palkittu Leevi Madetoja ja Helmi Vesa -pianokilpailuissa sekä Helsinki Lied -kilpailussa, jonka hän voitti yhdessä sopraano Virva Puumalan kanssa vuonna 2018. Lepistön soittoa on niin ikään kuultu mm. Joroisten musiikkipäivillä, Korsholman musiikkijuhlilla, Oulun Uuden musiikin lokakuu -festivaalilla sekä Radion Sinfoniaorkesterin nuorten solistien konsertissa.

Lepistön taiteellista työtä ovat tukeneet Pro Musica-, Martin Wegelius- ja Selim Eskelin -säätiöt sekä Sibelius-Akatemian tukisäätiö.

OHJELMA

Oskar Merikanto

Oi kiitos, sa Luojani

Metsäkyyhkyset

Johann Strauss

"Spiel ich die Unschuld vom Lande" Adelen aaria operetista Lepakko

Gian Carlo Menotti

"Hello!" Lucyn aaria oopperasta The Telephone

Franz Lehár

Vilja-laulu operetista Iloinen Leski

Leonard Bernstein

"Glitter and Be Gay" Candiden aaria musikaalista Candide

Oskar Merikanto

Ma elän!