30.03. Onneksi olkoon: Usko | Palaute | På svenska | In English

Koko Helsinki

  • Valkoinen valikkosymboli, kolme vaakaviivaa päällekkäin

Jumalanpalvelus - striimaus

Paavalin seurakunta

Kalenteri ja kellosymboli29.03.2020 klo 10:00 - 11:00 Ylösalaisin olevan pisaran muotoinen paikkasymboli

Jumalanpalvelus 29.3. klo 10.

Korona-tilanteesta johtuen Paavalin seurakunta striimaa facebookin kautta jatkossa jumalanpalvelukset ja/tai niiden osia.

Jumalanpalveluksen toimittavat pastori Arja Rannanpää-Kortelainen ja kanttori Seppo Välimäki. Saarnaamassa Risto Lehtinen. Laulajana toimii Mia Heikkinen.

Jumalanpalveluksissa ei voi olla läsnä korona-tilanteen takia. Kuitenkin jumalanpalveluspäivinä voi tulla keskustelemaan papin kanssa klo 11-12.30 Paavalinkirkkoon. Yleisiä ohjeita noudattaen kuitenkin suosittelemme välttämään kontakteja ja mahdollisuuksien mukaan suosimaan puhelinkeskusteluita tai muita keskustelualustoja tai sähköpostia. Näet työntekijöidemme yhteystiedot Palvelut ja yhteystiedot -osiosta.

5. paastonajan sunnuntai (Judica) - Kärsimyksen sunnuntai

Nimitys judica (= hanki minulle oikeutta) on päivän antifonin alusta (Ps. 43: 1).

Tästä sunnuntaista alkaa hiljaisen viikon loppuun ulottuva ns. syvä paastonaika. Siksi päivää on sanottu kärsimyksen sunnuntaiksi (dominica passionis). Jeesuksen aikalaiset eivät ymmärtäneet hänen olemustaan ja tehtäväänsä, mutta ”kivestä, jonka rakentajat hylkäsivät”, oli tuleva kivi, jolle Jumalan seurakunta rakentuu. Jeesus on uuden liiton välittäjä. Hän on kuollut kootakseen yhteen kaikki hajallaan olevat Jumalan lapset.