11.07. Onneksi olkoon: Elli, Noora, Nelli, Eleonoora | Palaute
Koko Helsinki

Baltic Circle - A12Be3

12.11.2019 klo 22:00 - 23:30 Kallion kirkko, Itäinen Papinkatu 2, 00530 Helsinki

Baltic Circle-festivaalin pääesityksistä on A12Be3-niminen konsertti. Hieman vaikeasti lausuttava A12Be3 on tanssitaiteilija-musiikintekijä Elina Pirisen koolle kutsuma kamariorkesteri sekä kaava beryllimineraalille ja arseenille. Musiikin tunnelmassa ja lyyrisessä fokuksessa ovat järjestäjän sanoin rakkaus, kuolema, eri luonnot, anatomia, värit, jumaluudet, avaruudet ja aika.

”Soitamme ja laulamme pimeyden läpi aamunkoittoon ja takaisin ampuvaa affektiivista, romanttista ja progressiivista doom-barokki-synteesi-psyko-mortaalis-lyyristä musiikkia. Orkesterin harmonia-, melodia-, rytmi- ja lyriikkakuljetuksia inspiroivat 1500–1700-lukujen kamarimusiikin sekä myöhemmän impressionismin tilallisuus ja koreografisuus. Ne sekoittuvat tanssimusiikkiin ja nyyhkyballadeihin muodostaen oman ainutlaatuisen musiikillisen kielensä.”

Orkesterin muodostavat Elina Pirinen (laulu, pohjasävellys ja lyriikka, urut ja cembalo, sähköurku ja -cembalo, piano, jouset), Pyry Nikkilä (8-kielinen sähkökitara, pedaalit), Johannes Vartola (elektroniikka, urut, flyygeli, koskettimet, sähköurku, basso), Ville Kabrell (elektroniikka, synteesi, sähkögamba, sähkökitara), Ilpo Heikkinen (rummut, baritonikitara), Maria Saivosalmi ja Niina Koponen (rinnakkaiset laulut), Salla Hakkola (sähköharppu), Tatu Hämäläinen (trumpetti), Aki Päivärinne (saksofonit), Viljami Lehtonen (livemiksaus), Jouko Korkeasaari (kuvataide).

Baltic Circle on vuosituhannen alussa perustettu kansainvälinen teatterifestivaali, joka järjestetään tänä vuonna 12.-17. marraskuuta Helsingissä. Nimi juontaa alkuvuosien verkostotoiminnasta. Tätä nykyä ei ole kovin paljon yhteyksiä Baltian maihin. Sen sijaan taiteilijoita tulee kotimaan lisäksi muualta Euroopasta. Festivaalin ohjelmassa on konsertti- ja teatteriesitysten lisäksi seminaari ja festivaaliklubi.

A12Be3 Kallion kirkossa tiistaina 12.11. klo 22.00. Vapaa pääsy.