08.12. Onneksi olkoon: Kyllikki, Kylli | Palaute
Koko Helsinki

Valon kaipuu -taidenäyttely

Paavalin seurakunta

Kalenteri ja kellosymboli16.11.2021 - 12.12.2021 Ylösalaisin olevan pisaran muotoinen paikkasymboliPaavalinkirkko, Sammatintie 5, 00550 Helsinki

Lämpimästi tervetuloa Pirkko Törnqvist-Paakkasen akvarellinäyttelyyn kokemaan valon ilmentymiä eri ulottuvuuksissa!

Valon kaipuu -taidenäyttely Paavalinkirkon aulassa 16.11–12.12.2021. Vierailu kirkon aukioloaikojen mukaan

Pirkko Törnqvist-Paakkasen taiteilijatapaaminen sunnuntaina 28.11. klo 11.30–13

"Elämän uraa valitessa minulla oli kaksi suurta rakkautta, musiikki ja kuvataide. Valitsin musiikin ja sittemmin oopperalaulajan uran, joka noin 20 vuotta kestettyään päättyi terveydellisistä syistä vuonna 2000. Nyttemmin olen jo täysin kaikista velvoitteista vapautunut poikkitaiteilija, joka tuntee valtaisaa iloa väreistä sekä kaikista kuvallisen ilmaisun muodoista ja mahdollisuuksista. Vaikka unelmaurasta liian varhain luopuminen on ollut rankkaa, niin taideopinnot ja maalaaminen ovat suoneet toisen ulottuvuuden itseilmaisuun.

Näyttelyn nimi kuvaa toivoa valosta ja kirkkaudesta, vaikka näkymä niin luonnossa kuin elämänkokemuksissa voi joskus olla synkkä ja lohdutonkin. Pilvisäässäkin on valon toivo, odotus, aavistus, täyttymys. Maalauksissani on tunnelmia utuisista ja öisistä maisemista, maan ja meren syvyyksistä, laineiden kimmellyksistä, pimeiden polkujen kirkastumisesta ja avaruuksien säteilyistä. Tuntematonta runoilijaa lainaten voin todeta:

Rakastan valoa, se näyttää minulle tien.

Siedän silti pimeää, koska se näyttää minulle tähdet. "

Aikaisemmat näyttelyt:

Impromptuja ja Impressioita 2014 Cafe Red Arkadia, Helsinki

Tyventä ja Turbulenssia 2016 Kuja Bar&Bistro, Helsinki

Kevätnäyttely 2018 Taidetalo Kipinä, Kirkkonummi

Valon kaipuu 2020 Ravintola Pisara, Kirkkonummi

Maalauksissani on tunnelmia utuisista ja öisistä maisemista, maan ja meren syvyyksistä, laineiden kimmellyksistä, pimeiden polkujen kirkastumisesta ja avaruuksien säteilyistä.