22.01. Grattis: Fridolf | Respons
Hela Helsingfors

Tunteita surusta toivoon lapsensa menettäneiden messussa 23.9.

Församlingar

09.09.2021, 13:37 /  uppdaterad 23.09.2021, 08:49
Messu rakentuu tunteiden ympärille käsitellen surua, ahdistusta ja kipua, mutta myös toivoa ja iloa. Helsingissä messuun kokoonnutaan 23.9. kuolleiden lasten muistopäivän iltana klo 18.

Lapsensa menettäneiden messussa saa surra menetystä, josta on aikaa vain aivan vähän tai ikävää, joka on kulkenut mukana jo vuosikymmeniä. Messu on tarkoitettu kaikille lapsensa menettäneille riippumatta lapsen iästä tai kuolinsyystä. Surussa toisten samanlaiset kokemukset ja sanaton yhdessäolo tuovat tukea ja lohtua.

Messussa saarnaavan kappalaisen Monica Heikel-Nybergin saarnan pohjalla on hänen kokemuksensa hyvin nuoren, pariviikkoisen esikoisensa menettämisestä.

-Miten surra omat unelmansa, kun ei ehtinyt tutustua pieneen ihmisalkuun? Voiko olla äiti, vaikkei ole lasta?

Näiden kysymyksien kautta Heikel-Nyberg lähestyy teemaa ja käsittelee tilanteita kuten, miten elää surun kanssa ja miten antaa myöhemmin syntyneelle sisarelle tilaa olla perheen vanhin lapsi ja samalla päästää oma suru levolle. 

-Liittyyhän tähän myös iloinen odotus tavata lasta taivaan kodissa ja oppia tuntemaan hänet sellaisena, kun hän Jumalan silmissä on, Heikel-Nyberg kertoo.

Messu toimitetaan kaksikielisenä, suomeksi ja ruotsiksi. Messun toimittavat Maija Kuoppala ja Monica Heikel-Nyberg. Musiikista vastaa kanttori Inka Kinnunen. Saarnan pitää Monica Heikel-Nyberg. Messun jälkeen voi halutessaan jäädä keskustelemaan muiden lapsensa menettäneiden ja seurakunnan työntekijöiden kanssa.

Lapsensa menettäneiden messu Helsingin tuomiokirkon kryptassa torstaina 23.9. klo 18.

Seuraamme koronatilannetta ja noudatamme viranomaisten ohjeistuksia. Huomioimme tilaisuuden maksimihenkilömäärässä voimassa olevat rajoitukset.

Monica Heikel-Nybergin saarna videoidaan. Se on myöhemmin katsottavissa Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan Facebook-sivulla ja YouTube-kanavalla.