08.05. Grattis: Åke | Respons
Hela Helsingfors

Lekholmen öppnar för konfirmandläger – i övrigt är holmen stängd under sommaren

Församlingar

12.05.2020, 14:23 /  uppdaterad 12.05.2020, 14:22
Helsingforsförsamlingarnas lägerö Lekholmen utanför Nordsjö tar emot konfirmandläger med maximalt 50 personer, inklusive personal, från och med andra veckan i juni. Den öppna ungdomsverksamheten kan däremot inte förverkligas i sommar.
En sandstrand och ett lugnt hav. Längs sandstranden finns många stora träd.

”Skriftskolan är en väsentlig del av kyrkans kärnuppdrag som vi både vill och ska prioritera. Skriban är för de allra flesta också en positiv och viktig erfarenhet och därför har vi gjort allt vi kan för att också den här sommarens årskull ska få uppleva det”, säger Stefan Forsén som är direktör för gemensamt församlingsarbete i Helsingfors.

Att stanna över natten som ”holmbo” eller göra en dagsutflykt till Lekis är däremot inte möjligt i sommar.

”Inte heller lägren kommer att bli helt som vanligt, det är strikta regler som ska tillämpas och hygienkrav som ska följas”, säger Forsén. Där för är det helt enkelt inte möjligt att öppna upp holmen för fler besökare än vad lägren tillåter. Inte heller lägren kommer att kunna ta emot föräldrar eller andra gäster som brukligt under en besöksdag.

De ungdomar som fått löfte om sommarjobb som holmungdomsledare på Lekholmen kommer att ha jobb i sommar. Förhoppningen är att kunna arrangera någon form av gemenskap och träffar för ungdomarna i stan också under sommaren.

Sommarens lägerdeltagare får mera information från den egna hemförsamlingen inom kort.

Mera information: Stefan Forsén, 09 2340 2500 / stefan.forsen@evl.fi

Foto: Louise Häggström