06.08. Grattis: Sixten | Respons
Hela Helsingfors

Helsingfors-hjälpen behöver frivilliga

Församlingar

02.04.2020, 20:20 /  uppdaterad 03.04.2020, 11:24
Helsingfors-hjälpen på numret 09 310 10020 är nu i full gång. Målet är att nå alla nästan 17 000 helsingforsare som är över 80 år gamla och bor hemma, och vars nummer inte är hemligt, före påsk.
Upprop för frivilliga för Helsingfors-hjälpen.

Till Helsingfors-hjälpen kommer också dagligen hundratals samtal av över 70-åriga stadsbor.

För att bära ut de inköp som de beställer på telefon behövs det nu unga och friska händer och fötter. Kan du hjälpa? Helsingfors-hjälpens frivilliguppdrag hittar du på adressen https://vapaaehtoistyo.fi/helsinki/

Måndagen den 30 mars kl. 9.00 öppnade telefonlinjen till Helsingfors-hjälpen. Hit kan alla stadsbor som fyllt 70 år själva ta kontakt för samtalsstöd och hjälp med vardagliga ärenden under undantagstillståndet, som ser ut att bli långvarigt:

Numret till Helsingfors-hjälpen är 09 310 10020. Telefonen är öppen vardagar kl. 9–16.

”Aldrig tidigare har vi väl fått till stånd något så här stort i Helsingfors på så kort tid. Det är en enorm insats av såväl stadens och församlingarnas anställda, som av den fortfarande växande massan organisationer och frivilliga”, säger Helsingfors borgmästare Jan Vapaavuori.

Det är särskilt viktigt att få de vardagliga rutinerna, som butiksuppköp och apoteksäreden, att fungera även för de stadsbor som på grund av sin ålder uppmanats att stanna hemma för att minska spridningen av coronaviruset.

I butiksärenden samarbetar Helsingfors-hjälpen med HOK-Elanto öppnat en ny beställningstjänst för äldre personer, som en del av Helsingfors-hjälpen. Via telefon är det möjligt att beställa produkter för en vecka i taget och få matkassarna hemburna av stadens och församlingarna anställda eller frivilliga.‍ För matinköpen betalar kunden själv, men hemleveransen är gratis.

Läs mera ...