08.12. Grattis: Magnhild, Magna | Respons
Petrus församling

Lekholmen öppnar till sommarlovet

02.06.2021, 10:08 /  uppdaterad 02.06.2021, 10:40
Skolornas sommarlov inleds den 7 juni och samma dag öppnar också Lekholmen för såväl församlingarnas läger som besökare. Först ut på holmen är Johannes församling som håller sina skriftskolläger i juni.
Del av Lekholmens tecknade logo. En stuga på en strand, en brygga i svart och blått.

Parallellt med lägren jobbar även holmens egna ungdomsledare med den öppna verksamheten på holmen, så som Barnens tisdag och Lekisonsdag. Se mera info om programmet, båttidtabell mm på hemsidan Lekholmen.fi

Anmäl dig dagen före

För besökare, dagsgäster och holmbor gäller det i år att anmäla sig till holmen dagen före man är på väg ut. Senast kl.12 dagen före du stiger på Lekholmsbåten behöver du ringa upp holmungdomsledarna och anmäla dig (050-465 34 10 fr.o.m. 7.6.2021).

– Det beror dels på matbeställningen, dels på coronarestriktionerna, berättar holmens nya verksamhetsledare Ida-Marie Eklund.

Församlingarnas lägerdeltagare och de som besöker holmen får inte äta eller fira exempelvis andakter eller gudstjänster tillsammans. Därför behöver antalet gäster på holmen planeras med lite längre framförhållning än förut. Tidigare år har det räckt med anmälning ifall man planerat övernatta på holmen. Nu ombeds alla som är på väg ut att kontakta holmungdomsledarna på förhand.

– Det är också bra att packa med några munskydd för eventuella inomhusstunder och tänka på att bara komma ut ifall du är helt frisk. Då får vi en trygg sommar tillsammans på holmen. Välkommen ut!

Följ @lekholmen på instagram och facebook för uppdaterad info om sommarens program!

En tecknad vy av en stuga på en strand.

BILD: Lekholmens nya logo. I vintras ordnade församlingarna i logotävling för att ta fram en ny symbol för Lekholmen. Den vinnande idén lämnades in av Solina Asikainen från Matteus församling. Utgående från detta jobbade grafiker Johanna Öst-Häggblom fram ett par alternativ som ungdomarna fick rösta mellan. Det vinnande bidraget ser du här. Visst börjar man längta ut till Lekis när man ser den?!!