20.04. Grattis: Tindra, Arla | Respons
Matteus församling

Fadderdagen 2.6.2024: Vi firar på Lekholmen

11.04.2024, 11:59
På sommarlovets första dag firar vi fadderdagen. Det är faddrarnas och fadderbarnens helt egna dag.
Logo

– Fadderskap är ett livslångt vänskapsförhållande och ett hedersuppdrag. Det vill vi lyfta fram genom att bjuda alla faddrar och fadderbarn med och fira fadderdagen tillsammans, säger utvecklingsplanerare Johanna Pohjantaival från Vanda församlingar.

Fadderdagen startade ursprungligen i Vanda men sedan 2019 uppmärksammas dagen nationellt. I huvudstadsregionen erbjuder församlingarna vanligtvis i samarbete med olika aktörer ett flertal olika utflyktsmål för faddrar och fadderbarn.

Fira Fadderdagen 2.6.2024 med utfärd till Lekholmen

Välkommen alla fadderbarn, faddrar – och alla andra viktiga personer i ett barns liv, att njuta av Fadderdagen tillsammans!

Fira fadderdagen med en dagsutflykt i skärgården! Församlingarnas lägerö bjuder på skattjakt och korvgrillning. Evenemanget är tvåspråkigt. Båttidtabell och mera info läggs upp här på hemsidan i maj. Välkomna med!

lekholmen.fi

Tervetuloa viettämään Kummipäivää kaksikielisesti Lekholmenin leirisaaressa 2.6! Luvassa kivaa yhteistä tekemistä, kuten rastirataa ja makkaranpaistoa. Lisätietoa ohjelmasta sekä vuoroveneen aikatauluista löydät täältä toukokuun lopussa.

Superpark

Faddrar i sällskap med sitt fadderbarn kommer in två till priset av en biljett, på alla Superpark-temaparker i hela Finland på Fadderdagen 2.6.2024. Läs mera om Fadderdagen i Vanda

Fadderdag varje dag

Fadderdagen kan också vara din och ditt fadderbarns gemensamma dag - när som helst under året! Ni kan baka sandkakor, filma en instavideo, läsa, gå på café eller festival tillsammans. Faddrar är alltid viktiga! Läs mera om fadderdagen året runt här


Du duger som fadder!

Hör du till dem som känner fadderskam? Du kanske inte hinner som du tänkt eller känner att du inte vet hur man bäst finns till för någon annans barn. Men just du är den bästa faddern, säger Eeva Salonen på Helsingfors kyrkliga samfällighet är en av de drivande i projektet.

Hur ska man tänka om man tycker att man är en usel fadder som aldrig hinner ägna sig åt sina fadderbarn?

– Du är den bästa faddern, aldrig usel. Många säger att de har dåligt samvete över sitt fadderskap. Men det räcker att du tänker på ditt fadderbarn ibland, en tanke kan vara som en bön. Fadderskapet gäller dig och ditt fadderbarn, inga andra. Ni själva bestämmer vad ett gott fadderskap betyder för er. Att fadderbarnet vet att faddern finns – det räcker.

Läs hela intervjun i Kyrkpressen här

Mera info: