29.06. Grattis: Peter, Per, Petter, Petra, Pernilla | Respons
Johannes församling

Nytt ansikte – Nina är praktikant hos oss till 21 maj

Johannes församling

07.04.2021, 14:22 /  uppdaterad 07.04.2021, 14:23
Vår församling har fått tillskott – i mitten av mars började Nina Koskinen, 21, sin praktik hos oss. Nina studerar för tredje året till diakonissa/sjukskötare på Diak. Om allt går enligt planerna har hon pappren i hand om ett år.
En leende kvinna, i bakgrunden ett gult höghus.

– Jag har alltid velat vara i sjukskötarbranschen. På Diak fanns också möjligheten att kombinera utbildningen med diakonistudier.

Praktiken är nio veckor lång och praktikplatsen fick studenterna välja själva.

– Jag är den enda i min klass som talar svenska och i och med corona fanns det ganska få praktikplatser. Så jag tänkte att jag söker plats på svenskt håll.

På frågan ”Vad ser du mest fram emot under praktiken?” svarar Nina så här:

– Att få träffa min första klient, och att tillämpa metoder och kunskap.

Trots undantagstider har det funnits jobb. Nina berättar att hon hunnit bli bekant med församlingen och verksamheten, allt från diakonins middagsbön på tisdagar och nattvardsmässan på onsdagar till personalens interna möten.

– Tillsammans med ledande diakoniarbetare Karin har vi talat om arbetslivet och livet i sig. Jag har följt med under hennes dagar och fått se hurudana människor det finns. Vi har haft många givande konversationer.

Vad framtiden för med sig återstår att se.

– Det är absolut möjligt att jag börjar jobba inom kyrkan. Men i början tänkte jag satsa på jobb som sjukskötare så jag får erfarenhet av det.