09.04. Grattis: Elias, Elis, Eliel | Respons | Suomeksi | In English

Hela Helsingfors

  • Valkoinen valikkosymboli, kolme vaakaviivaa päällekkäin

Det här kan du göra hemma när verksamheten är på paus

Församlingar

25.03.2020, 11:43
Tips, idéer, övningar och tidsfördriv att göra hemma när alla grupper och klubbar är på paus på grund av coronaviruset. Vi tar också gärna emot önskemål och tips på material eller program som du skulle vilja ta del av via nätet!
En innergård i Helsingfors

Gudstjänst hemma i soffan via livestream

Församlingarna streamar både gudstjänster och andakter live. HÄR hittar du inspelningar från mässan i Matteuskyrkan och PULS-gudstjänsten i Petruskyrkan. Petrus Transform sänder morgonandakter på sin Facebooksida och MatteusUngdom sänder kvällsandakt på Instagram.

Ignatius andliga övningar - vad är det?

För att bättre kunna hantera stressen på jobbet fick min dotter och hennes kolleger gå på en kurs i mindfulness. Jag kände igen mycket av det hon berättade. Det liknade Ignatius andliga övningar, men med en mycket väsentlig skillnad. Maria Repo-Rostedt, församlingspastor i Johannes församling ger tips på andliga övningar du kan göra hemma. Läs mera ...

Sjung med Daniel - barnsånger på svenska

Musiklek, Klapp och klang och barnkören - alla är på paus. Här hittar du ett set bekanta barnsånger under ledning av Matteus ungdomsarbetsledare Daniel.

Coronabloggen

Texter och tankar under en annorlunda vår hittar du här.

En bok på ett fönsterbräde


Tänd ett virtuellt böneljus

Bön förändrar och fördjupar, bön gör något med oss. Med hjälp av Svenska kyrkans bönewebb kan vi göra våra böner synliga, både för oss själva och för andra. Vi kan dela varandras glädjeämnen och sorger och vi kan stämma in i böner från många olika människor på många olika håll.

Skriv din bön, tänd ett ljus eller gör både ock genom din mobil, läsplatta eller dator.‍

Lyssna på Andrum och Ekofasta-podden

YLE Arenan hittar du både korta andakter och hela gudstjänster, både svenska och finska.

Ekofastan infaller i år 26.2-11.4.2020. Temat är hållbart klädtänk. Syftet med kampanjen är att aktualisera klädernas miljöpåverkan och väcka tankar om vår egen konsumtion av kläder. Här hittar du poddar på temat.

Filmtips med eftertanke

Ungdomsarbetsledare Daniel Jakobsson ger några sevärda och tankeväckande Netflix-tips.

Gå på museum

En rad berömda museum runtom i världen erbjuder virtuella turer. Bara att kolla in direkt från soffan.

Behöver du prata?

Kyrkans samtalshjälp finns till för dig som behöver ett lyssnande öra. Vi som lyssnar är utbildade frivilliga eller kyrkligt anställda med tystnadsplikt. Läs mera ...