08.07. Onneksi olkoon: Turo, Turkka | Palaute
Suomenlinnan kirkko

Jouluaattona kirkoissa hiljennytään hartauksiin

Tuomiokirkkoseurakunta

20.12.2016, 15:21

Jouluaaton hulinan ja hyörinän keskellä voi astella sisälle kirkkoon ja hiljentyä hetkisen joulun sanoman äärellä. Jouluaaton hartauksia pidetään kirkoissa eri puolilla Helsingin keskustaa lauantaina 24.12.

Aaton ensimmäinen hartaus on klo 11 Vanhassa kirkossa. Tuomiokirkossa koko perheen aattohartaus alkaa klo 13. Hartaudet pidetään perheen pienimmätkin huomioiden ja noin puoli tuntia kestävissä tilaisuuksissa nähdään mm. joulukuvaelma.

Päivä jatkuu perinteisten aattohartauksien parissa klo 14 Mikael Agricolan kirkossa, jossa mukana on myös mm. sopraano Helena Tenhunen. Ruoholahden kappelin hartauteen kokoonnutaan klo 15. Perinteinen Tuomiokirkon aattohartaus alkaa klo 15.30 ja mukana on mm. Helsingin piispa Irja Askola sekä ConSonnant johtajanaan Timo Markkula. Hartauden voi kuunnella ja katsoa suorana lähetyksenä myös piispan Facebook-sivun kautta.

Johanneksenkirkossa hartaus alkaa klo 16 ja hartaudessa mukana mm. sopraano Helena Tenhunen. Samaan aikaan klo 16 aattohartautta vietetään myös Suomenlinnan kirkossa ja tuntia myöhemmin klo 17 Vanhassa kirkossa.

Iltavirkut voivat tulla mukaan Tuomiokirkkoon klo 23 alkavaan jouluyön musiikkihartauteen, jossa mukana mm. Helsingin Filharmoninen kuoro johtajanaan Jonas Rannila.

Lisää joulun ajan tapahtumia tapahtumakalenterista