19.01. Onneksi olkoon: Heikki, Henri, Henna, Henrik, Henni, Henriikka, Henrikki | Palaute | På svenska | In English

Suomenlinnan kirkko

Kamalat äidit® – vertaistukea murrosikäisten äideille

Tuomiokirkkoseurakunta

09.01.2019, 13:44 /  päivitetty 05.07.2019, 13:36
Kamalat äidit® on murrosikäisten lasten ja nuorten äideille tarkoitettua toimintaa. Vertaisryhmissä käsitellään vanhemmuuteen ja naisen elämään liittyviä teemoja, arjen tilanteita, rajojen asettamista sekä niitä aiheita, jotka kulloinkin äitejä askarruttavat. Vertaisryhmissä äideillä on mahdollisuus kuulla toisia äitejä ja kertoa omista kokemuksistaan, saada tukea ja käytännön ideoita arkeen.

Suomenlinnan Kamalat äidit® -ryhmä kokoontuu kirkon kryptassa. Kokoontumiskertoja on yhteensä kymmenen:

tiistaisin klo 18-20 ensin parittomilla viikoilla 29.1., 12.2., 26.2., 12.3., 26.3., 9.4., 23.4., 7.5. ja sitten vielä parillisilla viikoilla 14.5. ja 28.5.

Ryhmää ohjaavat, itsekin kamalat äidit, Johanna Pekki ja Nana Honkasalo.

Ilmoittaudu mukaan ryhmään 25.1. mennessä Nanalle: nana.honkasalo@evl.fi.

Ihana, kamala äiti

Murrosiän kynnyksellä tunteet myllertävät sekä nuorella että vanhemmalla. Välillä elämä murrosikäisen kanssa muistuttaa vuoristoradassa olemista. Joskus äiti on omasta mielestään kamala, joskus taas murkun mielestä aivan kamala. Muiden samassa elämäntilanteessa olevien vanhempien tapaaminen ja asioiden ja kokemusten jakaminen on hyväksi havaittu keino saada voimia ja jaksamista arkeen.

Murrosiän alkaminen on yksilöllinen tilanne, joillakin lapsilla on jo 9-vuotiaana esimurrosiän juttuja, jotkut vanhemmat huolestuvat, kun vielä 14-15-vuotiaalla ei ole mitään murrosiän merkkejä. Jos haluat jakaa kasvavan lapsesi vanhempana ajatuksia muiden vanhempien kanssa, olet lämpimästi tervetullut mukaan.

Lisätietoja: www.kamalataidit.fi

Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA tukee Kamalat äidit® -toimintaa. Suomenlinnan Kamalat äidit järjestetään yhteistyössä Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan kanssa.