18.09. Onneksi olkoon: Tyyne, Tytti, Tyyni | Palaute | På svenska | In English

Suomenlinnan kirkko

Mikkelinpäivä 1.10. on lasten ja enkelien päivä

Tuomiokirkkoseurakunta

24.09.2017, 16:00 /  päivitetty 29.09.2017, 13:03

Mikkelinpäivä on omistettu lapsille ja enkeleille. " Seurakuntien lapsityössä päivä on yksi kirkkovuoden tärkeimmistä päivistä. Tuomiokirkkoseurakunnassa mikkelinpäivää eli enkelien sunnuntaita 1.10. vietetään teemalla Meitä suojellaan. Perhemessuihin kokoonnutaan klo 10 Vanhassa kirkossa ja klo 14 Suomenlinnan kirkossa. Messussa kuulaan enkelien talkshow. Messun jälkeen syödään välipalaa, jonka jälkeen päivä jatkuu koko perheen yhteisellä ohjelmalla, enkelitaulujen askartelulla, enkelitatskojen tekemisellä sekä valokuvauksella siivillä ja ilman. Urheimmat voivat kokeilla soturienkelin taistelurataa.

Mikkelinpäivää on vietetty enkelien ja lasten yhteisenä juhlapyhänä, koska Jeesus antoi lapsille erityisen arvon. Päivän evankeliumissa Jeesus asettaa lapsen esikuvaksi aikuisille: "..ellette käänny ja tule lasten kaltaisiksi, te ette pääse taivasten valtakuntaan.

Arkkienkeli Mikael on antanut nimen koko juhlalle. Nimi on hepreaa ja tarkoittaa "kuka on kuin Jumala" (mi-ka-el). Hän on yksi niistä enkelihahmoista, joka maailmanlaajuisesti tunnetaan nimeltä. Yleensä enkelit kuitenkin jäävät Raamatun lehdilläkin nimettömiksi, sillä heidät tunnistetaan Jumalan sanantuojiksi tai lähettiläiksi vasta jälkikäteen.

Mikkelinpäivää vietetään tänä vuonna lokakuun 1. päivänä.

(Kirkon viestintä)