08.07. Onneksi olkoon: Turo, Turkka | Palaute
Suomenlinnan kirkko

Joulupäivänä kuullaan ilosanomaa ja lauletaan Kauneimpia joululauluja

Tuomiokirkkoseurakunta

21.12.2016, 09:10

Jouluaamun jumalanpalveluksissa ihmetellään yhdessä paimenten kanssa seimeen syntynyttä joulun ihmettä. Helsingin keskustan alueella joulupäivän jumalanpalveluksia pidetään eri aikoihin aina klo 8 alkaen.

Jouluaamun jumalanpalvelus on Pohjolassa perinteisesti ollut joulun tärkein jumalanpalvelus. Kirkossa luetaan jouluevankeliumia ja samalla voi ajatuksissaan matkata yhdessä paimenten kanssa Betlehemin kujia katsomaan sitä, mitä on tapahtunut: Vapahtaja on syntynyt!

Keskustassa aamuvirkut pääsevät jo heti klo 8 jouluaamun jumalanpalvelukseen Tuomiokirkkoon kuulemaan jouluevankeliumia. Joulupäivän messua Vanhassa kirkossa vietetään klo 10 ja Ruoholahden kappelissa klo 12 sekä Mikael Agricolan kirkossa klo 12 vanhan kaavan mukaan. Suomenlinnan kirkossa jouluevankeliumin äärelle kokoonnutaan klo 14.

Kauneimmat kaikuvat vielä joulupäivänä ja tapaninpäivänä

Vuoden tauon jälkeen Mikael Agricolan kirkossa kaikuvat jälleen tutut sävelet, kun joulupäivänä 25.12. klo 14 kaivetaan esiin Kauneimmat joululaulut -lauluvihot. Tilaisuudessa pääsee laulamaan tuttuja ja uudempia joululauluja sydämensä kyllyydestä. Vielä tapaninpäivän iltana 26.12. klo 18 voi tunnelmoida joululaulujen parissa Vanhassa kirkossa.

Kinkunsulattelua seimikierroksella

Helsingin keskustassa näyteikkunoita, kirkkoja ja seurakuntataloja koristavat erilaiset, taidokkaasti valmistetut seimet. Seimikierros tarjoaakin oivan syyn lähteä sulattelemaan jouluaaton herkkuja pienellä kävelylenkillä. Seimiä voi lähteä katsomaan myös muistellakseen menneitä tai tunnelmoidakseen joulua ensimmäisen joulun sanoman äärellä.

Seimiasetelmat muistuttavat ensimmäisestä joulusta Betlehemissä, mutta ne voivat tuoda mieleen myös menneiden vuosien joulut, ihmiset ja muistot. Asetelmissa pyhä perhe ja ensimmäisen joulun tapahtumat tuovat myös kansainvälisyyttä keskelle pimeää talvea, sillä monet seimistä on tuotu eri puolilta maailmaa. Tänä vuonna Helsingin jouluseimet -tapahtuman teema kiteytyykin ajatukseen yhteyden etsimisestä.

Tapahtuman toteuttavat Helsingin luterilaiset, ortodoksiset ja katoliset seurakunnat yhteistyössä paikallisten yritysten kanssa 20.11.2016–6.1.2017. Lue lisää www.jouluseimet.fi