21.08. Onneksi olkoon: Soini, Veini | Palaute | På svenska | In English

Suomenlinnan kirkko

Urut soivat läpi kesän

Tuomiokirkkoseurakunta

27.05.2016, 13:22 /  päivitetty 02.06.2016, 09:36

Helsingin Urkukesä on pääasiassa urku- ja muuhun klassiseen musiikkiin keskittyvä Suomen laajin musiikkifestivaali yli 100 konsertillaan. Ohjelmassa on myös runsaasti vokaalimusiikkia. Kaikkiin konsertteihin on vapaa pääsy.

Kesäkuun alusta elokuun loppuun kestävä Urkukesä tarjoaa sekä koti- että ulkomaisten taiteilijoiden konsertteja kolmena iltana viikossa. Vanhassa kirkossa pidettävässä avajaiskonsertissa keskiviikkona 1.6. kello 19 esiintyvät Lumen Valo sekä urkuri Anna-Maria Lehtoaho. Keskiviikkoiltaisin kello 19 musisoidaan kesäkuussa Vanhassa kirkossa, heinäkuussa Tuomiokirkon kryptassa ja elokuussa Johanneksenkirkossa.

Tuomiokirkon sunnuntaisarjan aloittavat 5.6. Tuomiokirkon poikakuoro Cantores minores Hannu Norjasen johdolla ja urkuri Markus Malmgren. Poikakuoromusiikkia on luvassa myös heinäkuussa Yhdysvaltalaisen Keystone State Boyschoirin vieraillessa festivaalilla. Tuomiokirkon kaikki iltakonsertit alkavat kello 20.

Maanantai-illan konsertit järjestetään Kallion kirkossa kello 19. Kesän aikana kansainvälisiin esiintyjiin kuuluvat muun muassa Ghislain Leroy (FR), Stefan Kagl (DE) ja Colin Andrews (USA).

Koko kesän on lisäksi mahdollista nauttia päivämusiikista lounasajan ratoksi maanantaisin Suomenlinnan kirkossa, tiistaisin Vanhassa kirkossa, keskiviikkoisin ja perjantaisin Tuomiokirkossa sekä torstaisin Kallion kirkossa. Musiikkihetki näissä kirkoissa alkaa kello 12.

Mikael Agricolan kirkon kesäkonsertit kuvataan urkuparvella ja heijastetaan samanaikaisesti kirkon etuosassa sijaitsevalle valkokankaalle. Näin myös konserttivieraat pääsevät poikkeuksellisesti näkemään yleensä pillistöjen välissä katseilta piilossa olevan urkurin työskentelyä. Ohjelmassa on trumpetisti Touko Lundellin ja urkuri Ulrike Northoffin yhteiskonsertti tiistaina 23.8. Taiteiden yönä 25.8. esiintyjinä ovat Helena Tenhunen, sopraano, Risto Pulkamo, baritoni sekä Pentti Ingerö & Cathedral Band. Konsertit alkavat kello 19.

Kaikkiin kesän konsertteihin on vapaa pääsy. Tämän mahdollistaa Helsingin seurakuntayhtymän ja Helsingin kaupungin tuki tapahtumalle. Iltakonserttien ohjelma maksaa seitsemän euroa. 40 euroa maksavalla ohjelmapassilla saa käsiohjelman kaikkiin Urkukesän konsertteihin.

Nyt 15. kertaa järjestettävä Helsingin Urkukesä jatkaa pitkää kesäkonserttien perinnettä. Festivaalin järjestäjät, Helsingin tuomiokirkkoseurakunta, Kallion seurakunta ja Johannes församling ovat ylpeitä kirkkojensa kansainvälistä tasoa olevasta urkukannasta. Urkukesän monipuolinen ohjelmisto ja kiinnostavat taiteilijat houkuttelevat festivaalille vuosittain yli 10 000 kävijää.

Lisätietoja
www.urkukesa.fi, www.facebook.com/helsinginurkukesa

Tuottaja Markku Rämö, markku.ramo@evl.fi / 050 336 1405