14.04. Onneksi olkoon: Taito | Palaute
Koko Helsinki

Perheneuvonta: ammatillista apua parisuhteen ongelmissa ja elämän kriisitilanteissa

09.04.2024, 14:50
Pariskunta istuu vierekkäin sohvalla kädet puuskassa

Mitä ja kenelle perheneuvonta on?

Monet kokevat ainakin välillä parisuhteessaan ja perheessään vaikeuksia, jotka aiheuttavat pahaa oloa. Tilanteet voivat tuntua jopa toivottomilta, mutta terapia eri muodoissaan auttaa avaamaan ihmissuhteissa syntyneitä solmuja.

Helsingin seurakuntien perheneuvonnan terapia-alan ammattilaiset auttavat ja tukevat helsinkiläisiä. Kaikki palvelut ovat maksuttomia, eikä kirkon jäsenyyttä edellytetä.

Voit ottaa yhteyttä kun

  • parisuhde on solmussa, esimerkiksi puhumattomuuden tai uskottomuuden takia
  • perheenjäsenten väliset suhteet ovat tulehtuneet
  • pohdit eroa tai tarvitset tukea erosta selviytymiseen
  • tarvitset apua elämän kriisitilanteessa.

Neljä erilaista tapaa saada tukea erilaisiin tarpeisiin

Useamman tapaamisen perheneuvonta

Useamman tapaamisen perheneuvonta tarjoaa käyntejä samalla perheneuvojalla pidemmällä aikavälillä. Käynnit antavat perusteellisemman mahdollisuuden pohtia niitä tekijöitä, jotka vaikuttavat parisuhdetilanteeseen. Aikoja tarjotaan ensisijaisesti vaikeassa tilanteessa oleville pikkulapsiperheille ja lasta odottaville vanhemmille. Lue lisää.

Nopeasti varattava keskusteluaika perheneuvojan kanssa

Nopeasti varattavan keskusteluajan perheneuvojan kanssa saa kahden viikon sisällä. Tapaaminen auttaa avaamaan parisuhteen solmuja ratkaisukeskeisin menetelmin. Aina parisuhteen tai perheen ongelmat eivät vaadi pitkiä prosesseja, vaan yksikin keskustelu voi auttaa eteenpäin ja löytämään käytännön keinoja parisuhdetilanteen kohentamiseksi. Tämä tapa soveltuu niille, jotka eivät tunne tarvetta sitoutua pidempään terapiaprosessiin. Tapaamiset voidaan toteuttaa tarvittaessa myös etänä.

Lue lisää.

Verkkokurssi parisuhteen tueksi

Pari tunnetta -verkkokurssi sopii pareille, jotka eivät ole kriisitilanteessa ja jotka pystyvät keskustelemaan parisuhteen asioista rakentavasti. Tavoitteena on parantaa kumppaneiden välistä tunneyhteyttä ja antaa välineitä ristiriitojen käsittelemiseen. Kurssi sisältää kertaluonteisen tapaamisen perheneuvojan kanssa. Kurssi ja tapaaminen ovat maksuttomia.

Lue lisää.

Vertaistukea eroryhmästä

Eroryhmässä omaa eroa voi jäsentää muiden samanlaisessa elämänvaiheessa olevien kanssa ja saada luottamusta tulevaan. Eroryhmään voi osallistua eron jälkeen tai erokysymysten keskellä. Ryhmä soveltuu ihmisille, joilla on voimavaroja työstää tapahtunutta yhdessä muiden kanssa. Kaikki keskustelut ovat luottamuksellisia ja palvelun käyttäjille maksuttomia.

Lue lisää.

Ajattelemisen aihetta ja vinkkejä omaan tilanteeseen

voi saada myös perheneuvojien blogikirjoituksista ja podcasteista.

Lue ja kuuntele parisuhteesta.