01.10. Onneksi olkoon: Rauno, Rainer, Raine, Raino | Palaute
Koko Helsinki

Kuorosta hyvä harrastus

31.08.2019, 20:15
Seurakunnassamme toimii useita kuoroja lasten ja nuorten kuorosta ylistys- ja kamarikuoroihin. Tule mukaan ja löydä omasi! Syksyn 2019 kuorokausi käynnistyy syyskuun alussa viikolla 36.

Kamarikuoro Cantiamo pitää harjoituksiaan Roihuvuoren kirkossa kanttori Hannele Filppulan johdolla maanantaisin klo 18.30. Kauden aloituspäivänä 2.9. otetaan mukaan uusia laulajia klo 18 lähtien. Kuoroon kuuluu noin 50 eri-ikäistä laulajaa, joista osa on kokeneita konkareita ja osa kuorouraansa aloittavia. Kauden ohjelmistoon kuuluu yksi suurempi teos, kuten Requiem, messu tai kantaatti, sekä runsaasti yksittäisiä, lähinnä hengellisiä lauluja.

Chorus Marinus on Laajasalon kirkkokuoro, jonka harjoitukset pidetään Päivi Niva-Vilkon johdolla tiistaisin klo 18.30. Neliäänisen sekakuoron ohjelmisto koostuu klassisesta musiikista gospeliin sekä hieman haastavammasta ohjelmistosta. Kuoro esiintyy seurakunnan tilaisuuksissa erilaisin kokoonpanoin: sekakuorona, "Miesyhtyeenä", kvartettina tai naiskuorona.

Chorus Marinus

Sanan ja rukouksen illoissa esiintyvä Ylistyskuoro on naiskuoro, joka harjoittelee Laajasalon kirkossa maanantaisin klo 18.30. Tiedustelut Arja Suorsa-Rannanmäki p. 050 369 5237.

Tiistaisin klo 13 Laajasalon kirkossa harjoittelee eläkeläiskuoro Laulunystävät. Kuoro esiintyy messuissa ja erilaisissa tilaisuuksissa, kuten palvelutaloissa. Ohjelmistossa on yksi- ja kaksiäänisiä hengellisiä lauluja ja kansanlauluja. Kuoroa johtaa Päivi Niva-Vilkko.

Roihuvuoren seurakunnan aikuiskuorot esiintyvät messuissa ja seurakunnan tilaisuuksissa. Kamarikuoro Cantiamo ja Chorus Marinus ovat pitäneet useita konsertteja yhdessä ja erikseen.

Lapsi- ja nuorisokuoro Sonóruksen kuorolaiset harjoittelevat Roihuvuoren kirkolla maanantaisin klo 16 Hannele Filppulan johdolla. Kuoro sopii laulamisesta innostuneille tytöille ja pojille. Ennen kuoron alkua klo 15.45 on tarjolla pientä välipalaa. Nuorimmat ovat 6-vuotiaita, yläikärajaa ei ole. 14-vuotiaat siirtyvät nuorten ryhmään, joka harjoittelee ensin nuorempien kanssa 45 minuuttia, sitten omana ryhmänään. Kuorossa on kaudesta riippuen noin 10–15 laulajaa. Nuorten ryhmä on periodiluonteista. Ohjelmisto koostuu hengellisestä lasten ja nuorten musiikista.

UUTTA! Vielä nimeämätön nuorten kuoro maanantaisin klo 18 Laajarannassa, alk 26.8. Rippikouluikäisille ja sitä vanhemmille nuorille. Tutustumme mustasta gospelista virsiin ja modernimpaan hengelliseen musiikkiin. Olit sitten vasta-alkaja tai kokenut kuorolaulaja, tule seuraamaan harjoituksia tai ota yhteyttä johtajaan, tuuli.malve@gmail.com.